maanantai 14. lokakuuta 2013

Viikon 41 treenit

Aloitettiin nyt pitämään kirjaa noista meidän treeneistä että ihan oikeasti näkee mitä ollaan tehty, muistiinpanot jopa vihossa ylhäällä lyhyesti ja ytimekkäästi vetotreenailuista Rytmin kanssa. Erinäisiä treeniohjeita on toivottu aikaisemmin joten toivottavasti näistä on hyötyä myös muillekin kuin meille seurantaa varten. Pohjakuntohan Rytmillä on tosi hyvä, kesän rinnetreenit pitkine lenkkeineen on luonut aika hyvän pohjan äijälle joten voimaa ja kestoa on niiden myötä tullut hyvin. Aloitettiin pitkän tauon jälkeen myös tuo juoksu jotta myös tää omistaja sais kuntonsa joskus kohdilleen x)! Juostessa opiskellaan ohituksia ja suuntia sen lenkkeilyn ohessa.


Rytmi saa melko tuhtia ruokaa, ja lisäksi pakkanen käytiin täyttämässä erinäisillä lihoilla ja rasvoilla Kennelrehun autolla viikolla. Ruokintaa seurataan tietysti entistä enemmän nyt kun treenaillaankin enemmän, päivittäisestä ruoka-annoksesta noin puolet on lihaa ja puolet nappulaa. Lisäksi glutamiinia saa molemmat jätkät päivittäin ja erityisesti rankempien treenien jälkeen auttamaan palautumisessa.

Samperipoika ei kärryn eteen tänä talvena jouda, ensikesää odotellessa jos ukko valjastetaan sitä varten. Sairastelukauden jälkeen kuitenkin kestää aika kauan että jätkä on vanhassa kunnossa joten Samperi on mukana aina vaan juoksulenkeillä kuntoa kohottamassa. Lisäksi talven tullen jos löytyy sukset jostain niin pääsee Samperikin sitä sitten kokeilemaan mutta kevyemmissä määrin :)

Treenivihkoseen tulee merkittyä lähinnä jutut joita tehdään ihan treenijuttuina, eli normilenkitykset jää siitä luonnollisesti pois. Sykemittari auttaa matkojen pituuksien ja nopeuksien mittaamisessa. 

Tiistaina käytiin juoksemassa Rytmin kanssa viitisen kilometriä pitkillä alku ja loppulämmittelyillä. Rytmillä kehno meno viime viikkoon verrattuna ja piti kokoajan komentaa eteenpäin (sadekeli :D), mentiin valjailla joita oon käyttäny rullistellessa ja juostessa ennen, mut nyt jotenki tökki ihan hirveesti kun joutu yksinään meneen Samperin taukoillessa rankemmasta liikunnasta.

Keskiviikkona rauhallisempi lenkki vyön ja vanhojen vetovaljaiden kanssa ja meni sairaanpaljon paremmin! Jotenki vaan se yhdistää varmaan ton vetämisen nykyään noihin valjaisiin. Tosi hyvin meni määrätietosesti suoraan ilman haahuiluja.

Perjantaina mentiin reippailulenkki ihan normivermeillä niin että Samperiki pääsi mukaan torstain hieronnan jälkeen.

Lauantaina Rytmi pääsi vetään kärryä ja ihan sairaan hyvät treeni! Rytmi veti yksinään ja matkaa taittu hippasen alle kolme kilometriä joka on aika passeli matka yhtäjaksoisesti ja yksinään vedettäväksi. Tuntu että puhtia olis vielä ollu mutta ei liikaa kuitenkaan. Huskyt meni omalla kärryllään edellä joten seki saatto tietysti vaikuttaa Rytmin intoon, nopeimmillaan paahdettiin reippaan 35km/h vauhdilla. Nuo valjaat on aika mahtavat, pysyy tosi hyvin paikallaan ja Rytmin laukka näyttää paljon paremmalta ja liike isommalta.

Talvella koitellaan vähän rekeä perään ja olishan se makeeta päästä hetken päästä jo hieman pidempääkin matkaa Rytmin kanssa. Tästä se lähtee ja tärkeintä kuitenkin on että koiran tahtiin edetään eikä oteta liian suuria harppauksia matkojen ja taakkojen suhteen, hissukseen hyvä tulee ja hauskanpitohan tässä tärkeintä on :)!.

Sunnuntaina käytiin katsastamassa jämillä valjakkourheilun SM:t ja kyllä tuli intoa treenaukseen! Hullujahan nuo noiden saksareiden kanssa on, voimaa ja vauhtia riittää ja perässä mennään fillarista kärryihin!

Loppuun vielä muutamat ruudut lauantain kärryttelyistä;


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)