maanantai 7. lokakuuta 2013

Keltaisen nauhan ilosanoma leviää Voicessa!

Ny on pakko kehuskella kyllä "vähäsen". Nimittäin tuo keltainen nauha kamppis jota lähdettiin viemään tunnetummaksi täälä suomessa on levinnyt hurjaa vauhtia! Mein mainos on levinny nopeesti enkä olisi uskonu miten nopeesti se leviää (jos olisin oisin ehkä panostanu itse mainokseen enemmän!). Aivan uskomattoman hienoa Kankaanpään Koiraharrastajat!

6 kommenttia :

 1. Tuo on kerrassaan mahtava kampanja mutta toivon että se olisi vain toimiva astinlauta siihen lopulliseen tavoitteeseen. Siis siihen että oletusarvoisesti kukaan ei mene itse eikä anna oman koiransa mennä vieraan koiran tai ihmisen iholle! Ne laittavat vaikka kukalliset liivit päälleen ketkä haluavat että heitä morjestetaan. Ja kaikki muut saavat kulkea rauhassa ilman häiriöitä.
  Oudoksi on oikeasti mennyt elämä kun iholle tulo on se oletusarvo vaikka pitäisi kaiken järjen mukaan olla toisin päin. Mutta kampanja on silti loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se monien meidän mielestämme menee että nimenomaan ne joita saisi tervehtiä laittaisivat vaikka sen vihreän nauhan itseensä tms. mutta valitettavasti niin tuskin tulee kovin nopeasti olemaan. Koirankoulutuksessa tärkein opetus Wireniltä onkin

   "et voi muuttaa ympäristöäsi -helpointa on muuttaa omaa käytöstään"
   Tämä on yksi askel siihen suuntaan :)

   Poista
  2. Ei käy, tuo ajatusmalli ei sovi minulle.
   Jos jokin asia on väärin tai kiellettyä ja silti enemmistö tekee niin, niin muuttuuko se asia silloin hyväksytyksi? Ei muutu. Punaisia päin ajaminen, vanhusten ohittaminen kassajonossa ja niin edelleen. Minusta jokainen meistä on vastuussa siitä että tekee oikein ja yrittää vaikuttaa myös omaan lähiympäristöönsä.
   Minä en jumal'avita tule milloinkaan hyväksymään sitä että joku tulee minun ja/tai koirani "iholle" ilman lupaa. Ei kellään ole oikeutta ilman minun lupaani silittää minun koiraani eikä ottaa autoani testiajoon. Ja vaikka ehdottomasti suuri enemmistö onkin sitä mieltä että autoa ei voi luvatta ottaa testiajoon mutta koiraan on lupa koskea.... niin molemmat ovat edelleen minun omaisuuttani ja kumpaankaan ei ole kenelläkään oikeutta omin luvin koskea.

   Vaikka Wirenillä joitakin hyviä ajatuksia onkin, niin tuo on ehdottomasti minun mielestäni yksi pohjanoteerauksista. Oma napa ja siitä mistä aita on matalin - sarjoihin kuuluva.

   Minä siis nostan peukkua keltaisen nauhan kampanjalle mutta jatkan silti itse iholle käyvien naapuruston lasten ja mummelien "kouluttamista" :D
   (lapset ymmärtää ja oppii, mummelit ei)

   Poista
  3. Ei enemmistön teot tee teosta sallivampaa mutta valitettavasti niin silti tehdään koska se on joskus tuottanut tulosta -sillä on saatu uusia lenkkeilykavereita, koirille koirakavereita ja mukava rupatteluhetki tuntemattoman kanssa kesken päivän. Ymmärrän siis jutun idean kyllä hyvin vaikka en sosiaalisin ihminen lenkillä olekaan. Koska jokainen meistä on vastuussa siitä että toimii oikein, pitäisi toimia oikein myös kohteliaasti ja onhan tuo rähjääminenkin toki vaihtoehto, itse koen valistustyön paljon tärkeämpänä ja kannattavampana kuin ikuisuusrähjäyksen siitä jos joku ystävällinen tahtoo tutustuttaa oman koiransa minun omilleni. Kukaan ei kuitenkaan ilkeyttään tuo omia koiriaan tai tule itse omien koirieni lähelle vaan kyse on lähinnä tietämättömyydestä ja kyseisessä tilanteessa rähjääminen ja negatiivisesti "kouluttaminen" viestii meistä koiraihmisistä aina jotain. Jokainen meistä on toisensa käyntikortti tuppasi joku viisas sanomaan enkä koe moisen rähjäämisen olevan hyödyksi kellekkään.

   Tavoitehan loppujen lopuksi on, että ihmiset huomaisivat miten vähän muut koirakot tahtovat niitä tervehdyksiä muilta koirilta ja tapa pikkuhiljaa vähenisi.

   Et tainnut Hekla ymmärtää wirenin lausahdusta yhtään, muuten et voisi samaan lauseeseen lisätä "oma napa ja matalin aita" :D? Eikös tuo ole juuri kaikkea päinvastaista?

   Mutta jokainen tyylillään, itse toivon että mahdollisimman moni lähikontaktia välttelevä laittaisi sen keltaisen nauhan hihnaan. Vaiva ei mitään maksa mutta voi valistaa ympäristöä paljon :)

   Poista
 2. Aika hauska, 10 vuotta sitten koirat.comissa ehdotin samaa ja se tuomittiin silloin liian hankalana ja olisi kuulemma pitänyt olla erivärisiä nauhoja aroille, aggressiivisille, sairaille, rokottamattomille jne. En ymmärtänyt silloinkaan miksi se yksi nauha/väri ei olisi riittänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyseessähän ei mikään uusi kamppis ole lainkaan -tuntematon kyllä jostain syystä. Nyt on ainakin jonkin verran saanut tuulta siipiensä alle, josko vaikka nyt yleistyisi kaikkien tietoisuuteen :)!

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)