tiistai 8. lokakuuta 2013

Tuotetestauksessa vetovaljaat!

Päästiin jokin aika sitten Lahja- ja Lemmikkitavara Unessan tuotetestaajiksi ja testattava tuote on saapunut, enemmän kuin innoissaan ollaan tällä hetkellä, saatiin nimittäin uudet valjaat -eikä mitkä tahansa valjaat vaan ZeroDC Fasterit!

Rytmillähän on ollut nuo normaalit huskyvaljaat käytössä (kuvia voi tsekkailla vetotreenien postauksista), mutta istuvuus käytössä on ollut hieman kiikunkaakun Rytmin rakenteelle. Kyseiset ZeroDCvaljaat on kehitetty erityisesti syvärintaisemmille koirille ja leikkaus on sellainen ettei se pääse luisumaan "kainaloon" tai muuten sivuun vedossa. Lisäksi vetoalue kohdistuu laajemmalle alueelle kuin normaaleissa huskyvaljaissa.

Täytyy sanoa että valjaat on kyllä superkevyet ja näyttää Rytmin päällä huomattavasti paremmilta kuin ne pinkit huskyt :D, tuo oranssi on kyl ihan meidän väri ja tehokkaista heijastimista ehdottomasti plussaa valjaisiin! Valjas tuntuu tosi tukevalta myös Rytmin päällä ja leveys tuntuu tukevan koiraa paremmin. Uskon niiden olevan myös tästä johtuen mukavammat koiralle vedossa hiertymiä yms. ajatellen.


Alkuun oli tosi vaikea löytää oikea koko, arvoin sovituksessa kauan koon M ja L välillä. L tuntui tosi isolta alkuun päällä kun taas koko M oli liian tiukka kaulasta. Vasta myöhemmin tajusin ton oikean koon hienouden (ehkä silmät sokaistunu ton huskyvaljaan myötä), tuo kaulaleikkaus tukee tosi hyvin lapaa estämättä kuitenkaan sen liikerataa. Lisäksi Rytmin mitat (niska, selkä, rinta) ovat kyllä täysin koko L, pitäisi ehkä luottaa noihin mitoituksiin vaan.


Ensivaikutelma on ainakin mitä parhain, katsotaan miten toimivat käytössä kun poika pääsee vetohommiin.
Valjaista voit lukea lisää Unessan sivuilta: http://www.unessanetshop.fi/zerodc-faster-valjaat-musta-p-1867.html

Unessalle älytön kiitos valjaista, todellakin menee testaukseen!

Vanha juoksuvyö alkoi myös vetelemään viimeisiään ja uusi juoksuvyö on jo kauan ollut haaveissa. Ei tuo vanha caniksen oikein tahtonut pysyä paikoillaan ja selkä kipeyty siitä melkosasti juoksulenkkien jälkeen. Toimii kyllä rullisten kanssa kun mun oma liike ei oo ehkä ihan niin heiluvaa, mutta juoksussa hieman jo toimimaton. Näimpä meille muutti myös uusi juoksuvyö Unessalta:

Aikamoisia persekuvia xD mutta nyt on vyö joka pysyy paikallaan (ja kisavyökin vielä kaiken lisäksi..)! Selkäosuus on tosi leveä ja tukee huomattavasti paremmin kuin se vanha! Noita vöitä oli kahtakin erilaista, ite otin tuon yksinkertaisemman version paniikkilukolla varustettuna -itseasiassa tuo taitaa olla paremminkin hiihtovyö mutta kuitenkin. Itseä ei miellyttäny toisessa vyössä nuo härpäkkeet vaikka retkeillessä varmaan olisi kätevämpi juomapulloineen päivineen. Tää mikä mulla on nyt on mukavan yksinkertainen mutta tukeva jalkalenkkeineen. Tää meidän vetovyö löytyy tämän linkin takaa: http://www.unessanetshop.fi/zero-hiihtovyo-paniikkilukolla-jalkalenkeilla-p-1884.html

Vielä ei olla päästy testaamaan tosiaan kumpaakaan välinestä, joten tarkempia tuntemuksia niistä tulossa sitten myöhemmin :)

Muihin Unessan tuotteisiin pääset tutustumaan alla olevaa banneria klikkaamalla. Lisäksi tuosta oikealta löytyy banneri kauppaan.

11 kommenttia :

 1. Näyttää hyviltä vempaimilta. Pääseekö näitä testaamaan ennen ostamista. Haluaisin hiihdossa toimivan yhdistelmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa olla yhteydessä kyseiseen kauppaan, itse tuppaan aina tilaamaan arvuuttelutilanteissa kahta eri kokoa joista toiset sitten palautan takaisin. Noissa zeroissa on aika hyvä kokotaulukko johon voi luottaa eli kyllä sieltä oikean kokoiset tulee kun sen mukaan katsoo :). Tossa vyössä taisikin olla vain kahta kokoa niin tiesi heti kumman tilaa ja siinähän on säätövaraakin reippaasti eli sopii tosi hyvin :). Näin pari lenkkiä tuolla vyöllä juosseena niin voin sanoo että on ihan hintansaväärti pelkästään jo juoksemisessa! Tulee sairaan hyvin selkää ja hiihtovyöksi tuo on taidettu tarkoittaakin ja itsekin aloitan hiihdon tänävuonna ainakin tuon rhoden kanssa ja sitä silmällä pitäen tuon tukevamman vyön ostinkin :)

   Poista
 2. Kävin myös näitä Zeroja kaupassa hypistelemässä ja nyt googlailin kokemuksia niistä. 12-vuotiaalle veturille tartteis valjaat jotka kehittää selän lihaksia kun ovat sairaslomien takia päässeet rupsahtamaan. En sitten tiedä onko ero x-valjaisiin niin huomattava, että kannattaisi uusiin valjaisiin sijoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että istuu paremmin ainakin jos koira on hiemankin syvärintaisempi yksilö. Nuo pysyy tosi hyvin paikallaan eikä valahda kainaloihin kuten meillä nuo x:ät :). Noissa myös kyllä sanotaan että erityisesti toipilaille ja selän vahvistukseen tosi hyvät kun on enemmän tilaa selällä liikkua ja kehittyä jne. Ehdottomasti kannattaa ainakin kokeilla toipilaan kanssa :)

   Poista
 3. Ootan mielenkiinnolla juttuja siitä, kuinka nää vermeet toimii pidemmällä tähtäimellä. :) Meillä itellä on käytössä meille hyviksi todetut ManMatin vetovaljaat ja vyö. Sen vaan sanon, että en enää ikinä ees yritä canicrossailla "persremmittömällä" vyöllä. Eihän ne semmoset rimpulat pysy varmaan kenenkään päällä kunnolla. x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika vähän on valjailla vielä käyttöä alla, mutta heti alkuun voi sanoa että paremmin istu vedossa Rytmille kuin perus huskyt! Ja tuo vyö, niin totta ettei enää on "persremmittömiin" paluuta, pysyy sairaan hyvin paikallaan ja tukee selkää!

   Poista
 4. Olen hankkimassa uusia välineitä koirajuoksuun/polkupyöräilyyn/potkukelkailuun. Olisin kiinnostunut siitä, että miten ovat kestäneet käytössä nämä Zero DC fasterit sekä vyö? Onko venymistä tai hajoamisen merkkejä tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valjaat ja juoksuvyö ovat kestäneet tosi hyvin käyttöä, mitään hajoamisen/venymisen merkkejä ei ole. Voin lämpimästi suositella kyseisiä vetovermeitä :)!

   Poista
 5. Ostin itselle juuri tällaiset. Osaatko kertoa mitä varten tuo paksu narunpätkä (edessä) on tarkoitettu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oon pistänyt siihen koiraa kiinni myös, sen oikeaa käyttötarkoitusta en kyllä osaa sanoa :D

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)