perjantai 18. lokakuuta 2013

LINKKAA BLOGISI

Voiko vaikeampaa postausta olla kuin linkkaa blogisi? Ja kuka riemuidiootti vielä saa idean, että valitaan vain TOP4? Varmaan joku Jonna joka sitten kahlaa 80blogia läpi joista lähes kaikki on linkkaamisen arvoisia! Ja uuttakin luettavaa löytyi hurjasti, tuhannesti kiitos kaikille blogejaan linkanneille! Selain täytty blogeista ilta toisensa jälkeen ja kaiken kaikkiaan kirjanmerkki kansioita tuli viisi (karsinta 1, 2, 3, 4, 5) ja kymmenen blogia sain jotenkuten valittua karsinta 4:sen kansion 19:sta blogista. Aika älytön valinta siis, saatika että noistakin pitää se neljä parasta valita! Sen verran kuitenkin päätin helpottaa omaa elämääni ja äärimmäisen vaikeaa valintaa, että listaan tähän nyt TOP4:sen lisäksi kuusi muuta blogia jotka ovat suosikkejani.

Kuten sanottua, valinta oli äärimmäisen vaikea mutta muutamilla seikoilla tämä top10 tänne lopulta karsiutui. Ensinnäkin blogin sisältö; ihanat, koiramaisesta arjesta kertovat kuvat teksteineen on sitä parasta luettavaa. Kun sekaan lisätään vielä ripaus pohdiskelevia tekstejä esimerkiksi koulutuksesta niin koukutun aika nopeasti (videoita unohtamatta)! Ulkoasullakin on vaikutusta asiaan, liian epäselkeät blogit haittaavat keskittymistä (ellen satu lueskelemaan puhelimella), joten selkiys on kyllä olennainen juttu. On kiva tietää kenestä oikein kirjoitellaan ja itse tykkään että kirjoittajasta ja niistä nelijalkaisista on jotain tietoa blogissa niin ettei perustietoja tarvi metsästää tuntitolkulla kahlaten viisi vuotta sitten vanhoja päivityksiä läpi. Vaikka en mikään pilkunviilaaja ole ja itselläkin kirjoituksen huumassa eksyy yksi jos toinenkin kirjoitusvirhe joukkoon, hyvin ja selkeästi kirjoitetut tekstit antaa myös "pisteitä".

1. Kiira ja kiharat / www.kiirajakiharat.blogspot.com
Näitä juttuja jaksaa lukea :)! Paljon asiaa koulutuksesta ja muuta pohdintaa itsellenikin tärkeistä asioista. Ei silti pelkästään tylsää sepustusta koiramaailmasta ja faktojen esittämistä vaan sopivassa suhteessa arjesta kirjoittelemisen lomassa. Ehdottomasti plussaa tulee myös kuvista jotka ovat laadukkaita ja niitä on tarpeeksi. Niin ja tietoa löytyy niin kirjoittajasta kuin nelijalkaisistakin. Kirjoitustyyli on omanlaista ja selkeää ja varsinkin asiapitoisissa teksteissä helposti luettavaa -ehdottomasti pisteet siitä! 

2. Pieniä koiria, suuria sydämiä / www.huiskuhantamme.blogspot.com
Kuvat kuvat kuvat kuvat kuvat kuvat kuvat kuvat kuvat, sanoinko jo kuvat?
Blogi on täynnä aivan mahtavia kuvia joita voisi selata loputtomiin, osa niistä on ihanan puhuttelevia ja herättää aikamoisia fiilistelyitä :) Lisäksi blogissa on tekstejä sopivassa määrin ja niiden lukemisesta tulee useimmiten hyvälle tuulelle. Tietoa löytyy niin kirjoittajasta kuin koirista ja blogista huokuu että koirat on elämässä se ykkösjuttu vaikka välillä ei ihan treeneissä putkeen menisikään :)

3. Ihan suppilona! / www.suppilo.blogspot.com
Ihanan yksinkertainen ulkoasu ja kauniita kuvia! Suht uusi blogi, mutta vanhakin blogi olemassa ja päivityksiä ainakin vielä tulee mukavan tiheästi, toivottavasti myö jatkossa! Tekstit painottuu paljon treenaamiseen mutta niiden välissä on sopivasti muutakin luettavaa niille joille suppiloaussin harrastukset ei niin iske. Blogissa harrastellaan kuitenkin lajeja joista oon kiinnostunut vaikka itse en lajeja harrastele omien kanssa joten tykkään lueskella myös näistä treeneistä ja ihania kuviahan tuo blogi on täynnä! Kuvat selkiyttävät tosi paljon ja kiva lukea blogia jossa paimennetaan selkein kuvin -pääsee ihan erilailla käsiksi siihenkin harrastukseen!

4. Bea The Shepherd / www.beatheshepherd.blogspot.com
 Aikapitkälti kuvaukseen ja treenaukseen painottuva blogi ja nuo kuvat. Kyllä -kuolaan niiden perään :)! Ihanan raikas ja pirteä ulkoasultaan, ulkoasuun rakastuinkin varmaan ensimmäisenä tässä blogissa. Lisäksi hevosia vilisee välillä postauksissa ja rennompiakin tekstejä treenien lisäksi löytyy. Blogin tähdistä löytyy myös tietoa kattavasti.


...........................................................................................................................

Lemppari nelikko on löytynyt! Alla vielä sekalaisessa järjestyksessä muita lemppareita blogilistauksesta:
Prinsessat & Astronautti / www.riemuidiootteja.blogspot.com
Tämä oli yksi niistä blogeista jonka tiesin lähes heti kuuluvan kymmenen parhaan listaukseen. Joskus aikaisemminkin kyseiseen blogiin eksynyt mutta sittemmin jäänyt jostain kumman syystä lukematta! Tosi paljon juttuja harrastuksista ja kuvia täydentämässä tekstejä. Lisäksi itseä lämmittää lukea usean koiran blogeja (josko se omakin lauma olisi joskus taas kahta isompi!). Lisäksi sopivissa määrin aina jotain omastakin elämästä niin että pystyy hahmottamaan jotain kirjoittajastakin vaikka tarkempaa esittelyä kaipailisinkin ;). tuli kahlattua läpi myös blogin historian kaksi aikaisempaa sivustoa (aikaisemmasta blogista suoraohjaus vain hieman ärsyttää). Kauemmin kuin vuoden kestänyt kirjoitusinto on myös ehdottomasti enemmän kuin plussaa!

Kertun kujeita / www.kerttupetteri.blogspot.com
Ehdottomasti plussaa runsaista videoista! Blogi painottuu aika paljon treenaukseen ja niitä kuvia olisi kiva saada pitkien tekstien väliin enemmänkin, mutta luettua näitä tulee siitä huolimatta innokkaasti! Harvoin jaksan itse kiinnostua pidemmän päälle varsinaisista treeniblogeista, mutta kaipa tääkin on enemmän lajista kiinni ;)! 

 Hurtta Team / www.hurttateam.blogspot.com
Tuttu blogi mutta lemppareita ehdottomasti! Paljon vaihtelevaa sisältöä; koulutusta, videoita, kuvia ja "muuten vaan" tekstejä. Ja mikä parasta, päivittyy usein! Lisäksi tietysti itseä kiinnostavat lajit treenauksen kohteena joten jaksan treenipostauksiakin lukea ihan erilaisella vauhdilla ja mielenkiinnolla :)

Whitewisdom / www.whitewisdom.blogspot.com
Kukkahattuilua jota näkee blogeissa muuten tosi vähän. Hyviä postauksia ruokinnasta, lisäravinteista jne.. puhumattakaan kantaaottavista teksteistä (petutehtaat, metsästys jne..). Blogia on kirjoiteltu "itselle muistin virkistämiseksi" tyylillä josta on hyötyä muillekin. Pääpaino siis koirissa mutta väliin vilahtaa myös kuvailuja ja projektia kodin rempasta. Tietysti vaikuttaa myös se että ollaan paljon yhteyksissä kyseisen blogin pitäjän kanssa irl joten postauksiinkin pääsee paremmin "käsiksi" ja pohdintana on yleensä aiheet joita ollaan pohdittu kimpassa esimerkiksi treeneissä.

Rhodesiankoirat Hero & Numa / www.rhodeposse.blogspot.com 
Pentukuume kasvaa.. Blogilla on myös suhteellisen pitkä historia, vuodesta 2009 on tullut päivityksiä tasaiseen tahtiin kertoen lungisti rhodesialaisten elämästä. Päivityksiä tulee sopivasti ja pienen pennun elämän seuraaminen on aina hauskaa! Suloisia kuvia ja niitä vois toki olla enemmänkin ;)! Mutta teksti on helposti luettavaa ja tietoa blogin sankareiden rodusta löytyy myös, pisteet siitä :)

Rytmihäiriö / www.leicapicardi.blogspot.com 
Treenipäiväkirjaa ja paljon muuta. Lajit on lähellä omaa sydäntä ja sen vuoksi kiinnostaa tietysti blogin kirjoitukset. Lisäksi on selkeästi tavoitteita joita varten treenaillaan joten on kiva "pysyä mukana" seuraamassa mitä ennen kisoja tapahtuu. Selkeesti tehty treenipäiväkirjaa josta saa itsekin paljon vinkkejä! Enemmän päivityksiä ainakin minä kaipailen ja näitä juttuja vois tosian lukea paljon enemmänkin! 

......................................................................................................................
Lisäksi lukijoiden kesken luvattiin arvontaa pistää kehiin, onnettarena toimi tälläkin kertaa www.random.org!

Onnetar suosi TOP 10:iin päässyttä Mira Kuhlmania, Lieskakintun Rytmihäiriötä! Sähköpostia laitettu arvonnan voittajalle :)!


13 kommenttia :

 1. oho, olipa yllätys! Kiitos hurjasti blogin maininnasta ja mukavasta, päivää piristävästä arvostelusta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko teidän blogista antaa muutakuin piristävää arvostelua ;)!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onnea vielä voitosta, sain sun mailin osotteineen, paketti lähtee jossain vaiheessa matkaan :)!

   Poista
 3. Vautsi, kiitos kovasti blogin maininnasta ja kivasta arvostelusta! :)

  VastaaPoista
 4. Heh, mie voin paljastaa, ettei kannata ärsyyntyä siitä suoraohjauksesta, koska sieltä on kaikki sisältö siirretty tuonne nykyiseen osoitteeseen ;)

  VastaaPoista
 5. (älypää lähetti viestin keskeneräisenä....) mutta siis piti lisätä vielä, että, kiva kuulla, että tykkäät seurailla meidän lauman tekemisiä :) Teidän blogi on ainakin mun yksi ehdoton suosikki omilta listoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu hoksasin sen sitten illalla kun jumitin lukeen että hei, samaa sisältöähän näissä on, joku älypää siis tääläkin puolella xD! Kiva kuulla että mein blogiki kuuluu suosikkeihin :)

   Poista
 6. Voi kiitos! Kiitos kivasta arvostelusta. Siitä tuli tosi hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 7. Oo, kiitos kovasti! Tämä oli oikea päivän piristys :)

  VastaaPoista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)