STELLA

Stella muutti uuteen kotiin heinäkuussa 2014 :)


Nuori rotikka narttu etsii uutta, osaavaa kotia jolla on aikaa panostaa neidon ongelmiin.

Stella on valloittava. Kotona täysin normaali alle kaksivuotias rotikanalku, hösää jaloissa ja tahtoo olla joka paikassa mukana, nukkua sängyssä ja istua sohvalla halittavana. Se syö hyvin ja antaa omien kissojen olla täysin rauhassa, työpäivät nukkuu kiltisti omalla pedillään eikä häiriinny normaalia enempää rappukäytävän äänistä vaikka jäisi yksin vieraammassakin paikassa. Hoitotoimenpiteet antaa tehdä huoletta ilman vastarintaa, oli kyse sitten kynsien leikkuusta tai suihkuun menosta. Rakastaa vedessä kahlaamista ja pulikoimista vaikka vielä ei ole uimaan uskaltautunutkaan yksinään.

Treenikentällä tekee tottista mielellään, hoksaa asioita nopeasti ja tykkää miellyttää ohjaajaa. Sillä on kärsivällisyyttä ja neiti jaksaa yrittää kunnes onnistuu halutussa asiassa. Sen kanssa on miellyttävä treenailla ja neiti ottaa kontaktia hyvin -kunnes häiriötä on liikaa.

Toisaalta Stella on hyvinkin arvaamaton. Isompi mies, toinen koira tai levottomasti liikkuva lapsi  -reaktio on välitön ja agressiivinen. Tällä hetkellä tilanne on se, että koiralla on paljon voimaa mitä käyttää "hyökkäyksiin". Kaksivuotias rotikka ei ole enää pieni ja suloinen ärisijä naapureiden mielestä -vaan suuri ja pelottava lasten uhka, joka se onkin ellei se ole osaavissa käsissä.

Koiran kanssa on käyty erilaisissa ryhmissä harjoittelemassa käytöstä ja voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että Stella ei ole toivoton. Tällä hetkellä sille etsitään sopivaa kotia jossa olisi sille aikaa ja erityisesti taitoa harjoitella tärkeitä asioita jotta yhteiselosta sen kanssa tulisi mahdollista. 

Ei tule muiden koirien kanssa hyvin juttuun. Neiti paahtaa tuttujen koirien kanssa todella hienosti kuten mun jätkien kanssa, sekä perheen kahden tiibetinspanieleiden kanssa. Vieraat koirat ovat Stellalle alkuun kuitenkin kuin punainen lakana, joten mikäli perheessä on muita koiria niin kouluttaminen ja koirien tutustuttaminen vaatii taitoa ja aikaa.

Stellaa ei luovuteta perheeseen jossa on lapsia. Uudella kodilla tulee olla myös kokemusta vastaavanlaisista, ongelmallisista ja vahvoista koirista.

Stella asuu satakunnassa, Kankaanpäässä jossa sitä voi tulla sovitusti katsomaan ja koiraan tutustumaan. Koiralle katsotaan koti tarkoin ja asianmukaiset kauppakirjat tehdään mikäli sopiva koti neidille löytyy, kiertolaiseksi koiraa ei kuitenkaan laiteta.

Maailman hienointa olisi jos uusi koti olisi lähellä meitä jotta voisimme seurailla neidin kotiutumista sekä kehitystä. Myös treeniapua löytyy tulevaisuudessa ja ollaan muutenkin apuna kaikin mahdollisin tavoin.

Stella on steriloitu huhtikuussa sekä rokotettu/loishäädetty asianmukaisesti. Neiti on tunnistusmerkitty mutta paperiton. Syntynyt 1.8.2012.

Ota yhteyttä sähköpostise ja kerro ensin itsestäsi ja mahdollisesta kodista. Liitäthän mukaan yhteystietosi.
jonna.lentovaara@gmail.com, Kankaanpää

Rähinäryhmän blogista löytyy joitain postauksia joissa neiti on mukana kuvin;

Stellan kanssa on käyty treenaamassa hihankäyttäytymistä Tampereella Trainer's Choicen opeissa, lisää koulutuksesta luettavissa esimerkiksi näistä postauksista:


Miksi siitä tuli tällainen?On varmaan yleisin kysymys aina kun puhutaan ongelmallisista koirista. Kuitenkaan yhtä ainoaa vastausta ei varmaankaan ole. Stella on saapui pikkusiskolleni sen ollessa 8viikkoinen, pieni ja reipas rotikanalku näytti varsin lupaavalta, joskin vahvaluonteiselta jo tuolloin. En ole koskaan nähnyt Stellaa erityisen arkana koirana, pikemminkin itsevarmana ja rohkeana. Kuitenkin sen käytös lenkillä osoittaa että sen reaktio saattaisi puhjeta puhtaasta pelosta ja arkuudesta vieraita koiria/ihmisiä kohtaan. Huonoja koirakokemuksia Stella ei kuitenkaan ole tietääkseni saanut, päinvastoin se on saanut nuoruudessa telmiä turvallisten ja hyvien (sikäli mikäli jos omat koirani sellaisiksi lasketaan :D) koirien seurassa.

Hieman alle vuotiaana stellan ongelmat puhkesivat todellisena, siitä tuli arvaamattomampi (tai sitten ne huomattiin vasta nyt selkeämmin koirankin ollessa suurempi?) ja äkkipikaisempi. Se saattoi tehdä treeniä hyvin kentällä muiden koirien läsnäollessa pitkän aikaa kunnes se äkkiä "tuntui räjähtävän käsiin". Stella ei kuitenkaan koskaan ole purkanut turhautumistaan omistajaan (pikkusiskooni), minuun tai minun koiriini. Silloin aloin miettimään mahtaisiko koiralla olla rakenteellisesti jotain vikaa ja ärähdykset johtua ns. "kipupiikeistä".

Lonkkien, selän ja kyynärien kuvaus varattiin Kankaanpääläiselle Kari Ventelälle joka tutki koiraa ennen kuvauksia. Juoksutin Stellaa eläinlääkärin edessä ja tovin kuluttua se näytti parhaimman puolensa ja rähähti eläinlääkärille ihan tosissaan. Kuonokoppaa päähän varmuuden vuoksi ja luuston tutkimista. Kuitenkin, diagnoosina oli, että koiraa ei kannata edes kuvata tässä vaiheessa -se on äärimmäisen hyvännäköinen rotikka jolla ei näy edes "tyyppivikoja" -sen ainoa vika on pään sisällä.

Eläinlääkärin suosituksesta seuraavana päivänä soitin Wirénille Tampereelle ja kysyin neuvoa ja opastusta. Ilmoittauduttiin "Hienosti hinassa" -kurssille (linkki) ja tilattiin nahkainen, hyvin istuva kuonopanta treenejä varten. Ensimmäisistä treeneistämme voikin lukea täältä --> "Trainer´s Choicen kurssi aloitettuna!".


Kurssi antoi hurjasti apuja Stellan kanssa. Sen hallittavuus parani, pikkusiskoni oppi käsittelemään ja lukemaan koiraansa paremmin. Myös tämä vuodentakainen kurssi on kirkkaana omassa mielessäni ja uskon edelleen koiran olevan täysin mahdollinen tapaus. Se vaatii vain hurjasti töitä ja treeniä, sitoutumista sellaiseen elämään jota tämä koira vaatii. Stellasta ei varmastikkaan koskaan saa 100% varmaa koiraa, mutta sen kanssa pystyy varmasti elämään ja se olisi mahtava koira oikealle ihmiselle.

Jokatapauksessa, nyt ollaan tässä tilanteessa, että nyt pitäisi tuolle ihanalle ja rakkaalle koiralle löytää uusi, sille sopivampi koti. Tämänhetkinen tilanne ei tarjoa Stellallekaan sellaista elämää kun sen pitäisi saada. Pikkusiskoni on alaikäinen ja liian pienikokoinen koiralle jota on välillä äärimmäisen vaikea hallita. Taito ei vain riitä koiran kouluttamiseen ja koiran jatkuvaan koulutuksen ylläpitämiseen. Ja kun nämä eivät ole kunnossa -on koira ympäristölle riski. Siksi olemme tulleet tähän vaikeaan päätökseen että koiralle etsitään mahdollisimman nopeasti (kotia ei silti hätiköiden tulla valitsemaan) uusi, osaavampi koti.

Parasta olisi, jos uusi koti löytyisi jostain läheltä! Vaikka itselläni ei riitä aika (eikä rahaakaan liiemmin kolmanteen koiraan) pitää tätä koiraa -autan ilomielin sen treenaamisessa mikäli uusi omistaja vain haluaa! Lisäksi hoitopaikka neidille on tarjolla tarpeen vaatiessa jos aikataulut vaan sopivat yksiin :)

♥:lla Jonna ja Eveliina


13 kommenttia :

 1. Toivottavasti Stella löytää uuden rakastavan kodin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, eikä koirasta luovutakkaan ennenkuin sellainen löytyy :)

   Poista
 2. Jaettu, sekä Karvapartion fb-sivuilla, että oman naamakirjan kautta. Toivottavasti tyttö löytää hyvän ja asiantuntevan kodin.

  VastaaPoista
 3. Voi, Stella kuulostaa hienolta koiralta. Toivottavasti sille löytyy oma ihminen jolla on aikaa paneutua koiraan. Kun on tarpeeksi yrittänyt, on mun mielestä parempi ja vastuullisempi päätös myöntää ettei hommat suju ja antaa koira eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stella on aivan mahtava koira ♥. Monenlaisia ongelmakoiria olen nähnyt ja treenannut eikä Stella ole todellakaan koira pahimmasta päästä. Mutta siitä huolimatta tilanne on liian vaikea ja paljon on tosiaan koiran kanssa yritetty. Kun kyse ei kuitenkaan ole enää "murkkuilusta" vaan ongelmakäyttäytymisestä joka vaatii aktiivista kouluttamista, tietoa ja taitoa ollaan tultu siihen tulokseen, että koiran tosiaan on parempi ehkä jossain muualla. Koiran parasta ajatellen :)

   Poista
 4. Pureeko se rähähtäessään vai rähiseekö vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti purisi, mutta onneksi koira on kuitenkin ollut aina kiinni joten tätä emme ole joutuneet näkemään/kokemaan.

   Poista
 5. Terveisiä Kemistä
  Lähdettiin Stellan kanssa tekemään pikkulomareissu tänne synnyinseuduilleni. Nyt on mahat täytetty, niin jahka tässä aletaan suuntaan Audin nokka kohti Keuruuta.
  terv. Pirjo ja Stella

  ps. olen kyllä rakastunut tähän pikkuveijariin <3

  VastaaPoista
 6. Terveiset täältä lomareissulta Kemistä
  terv. Pirjo ja <3 Stella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei <3 Stella on varmaan ihan tulessa pikkulomareissuista <3

   Poista
 7. Reissu meni hyvin, kun kävin rajantakana (Haaparannalla) ja moikkaan lapsuudentuttuja, niin Stella sai olla " mummulassa".
  Hienosti tyttö osas käyttäytyä ja huolehtia, että oli tilanteen keskipiste :D
  Muutama rähinäkohtaus koettiin, kun kuski otti kauneusunia tienvarressa autossa.
  Jotku liikkuvat ilman lupaa autonlähellä, lue 10 metrin päässä autosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥♥♥ Stella päässy oikein reissuun! Haha, Stella kyl varmasti osaa aika tehokkaasti ottaa tilanteen haltuun, niin komentaessaan auton lähellä liikkuvia kuin rakkautta saadakseen xD

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)