tiistai 1. huhtikuuta 2014

Markkinoinnin voima; Taste Of The Wild

Olen useasti kohdannut kysymykseen siitä, että miksi laittaa koiran ruokaan paljon rahaa, miksei muka siwan hyllyltä ostettu luppa ole riittävää koiran ruokintaa ajatellen? Lisää näistä pohdinnoista voinee lukea aikaisemmasta postauksestani "Syömääään". Yksinkertaistettunahan homma menee niin että laatu maksaa aina. Halvalla hinnalla et yksinkertaisesti voi saada laadukkaista (ja myös "kalliista") raaka-aineista valmistettua ruokaa ja usein hinta on yksi mittari siihen onko ruoka hyväksi koiralle vai ei.

Kuitenkin meillä on olemassa myös kolikon kääntöpuoli. Nimittäin sokeita ja tietämättömiä koiranomistajia voidaan johtaa harhaan hyvinkin paljon vain markkinakikoilla. Uusin koiranruoka"hitti" johon olen törmännyt on mahtavan oloinen; Taste of the Wild. Alla olevaa kuvaa katsoessa herään itsekin ajatukseen että jumankekka, markkinoinnissa on onnistuttu heti ensisilmäyksellä;

"YOUR PETS CRAVE A TASTE OF THE WILD.
GO AHEAD AND GIV THEM ONE."


Itse kiinnostuin koko ruoasta kun sitä minulle kaupattiin ensimmäisen kerran n. vuosipari sitten asuessani tampereella. En kuitenkaan ostanut ruokaa koska olimme jo löytäneet hyvän, Samperillekin sopivan ruoan syötettäväksi. Kun sitten muutin satakuntaan ja piti etsiä helpommin saatavilla oleva koiranruoka, törmäsin tähän tuttuun säkkiin uudestaan. Erityisesti mainospuheet ruoan lihapitoisuudesta ja luonnonmukaisuudesta herättivät mielenkiintoni (barffaus ja luonnonmukaisuus kun on POP). Ruoka on melko tyyristä eikä silloiset mainospuheet oikein iskenyt, kyllähän jokainen myyjä omaansa mainostaa osaa. Sainkin kuulla, että suuri osa nykyisellä paikkakunnallani eli Kankaanpäässä syöttävät tällä ruoalla koiriaan hyvin tuloksin joten päätin tutkia ruokaa tarkemmin -josko tämä olisi se meidän ruokamme. Tonkiessani lisää tietoa tutuilta kokemuksistaan ruokaa kohtaan, sain erittäin vaihtelevia vastauksia -hyvistä erittäin huonoihin. Ruoka jakaa hyvin paljon mielipiteitä joka käy ilmi erilaisista keskusteluista;


Toisille sopii, toisille ei joka varmaan lienee aina itsestään selvää, koirat ovat yksilöitä. Mutta pari kommenttia herättivät keskusteluiden jälkeen kysymyksiä. Lihapitoisuus ei ole oikeasti tiedossa koska on kuulemma reseptisalaisuus (yhdessä ruoassa kerrotaan sen olevan 60% mutta siitäkään ei ole tarkempaa tietoa), tietoa siitä mihin ruoka on säilötty ei kerrota (ainoastaan lohiruoassa ja muissakaan ruuissa esimerkiksi etoksikiinin käyttöä ei kielletä kaikissa lähteissä valmistajan osalta). Perustietoja ei saada jälleenmyyjiltä mutta ei myöskään valmistajalta. Tämä on outoa kun ruoan hintaa miettii (halvimmalla ruokaa myy varmaankin Zooplus.fi josta voipi tarkistaa hintatiedot käyttämällä hakua tai alla olevaa linkkiä:

Koska mihinkään mitä nettipalstoilla kirjoitetaan, ei voi sokeasti luottaa, päätimpä itsekin laittaa kyselyä parille taholle. Niin jälleenmyyjälle, maahantuojalle kuin valmistajallekin. Vastaukset tulivat yllättävän nopeasti josta menee kyllä erityiskiitos, mutta mitä vastaukset olivat niin voin sanoa, että tällaisesta ruoasta ei kannata siwan luppaa enempää maksella.

Ensin jälleenmyyjän vastaus julkisella facebook sivustolla;


Juu. En poikennut ruoasta kyselemään sen enempiä, vaan päätin ottaa yhteyttä suoraan maahantuojaan.
Tästäkös se soppa paikallisen MurMau liikkeen kanssa tulikin! Lisää tästä kummallisesta episodista voitte lueskella "Aina joskus ottaa päähän" -postauksesta. Kyseinen postaus ehkä avaa vielä tilannetta miksi en todellakaan enää luota kyseiseen ruokaan, saatika tähän paikalliseen yritykseen pätkääkään.

Asiakaspalvelukaan ei ollut tuon firman vahvuuksia (peräsin vastauksia uhkailuihin vielä tuon postauksen jälkeenkin, viimeisin pyyntö vastata sähköposteihini lähti viime viikolla). Tuon postauksen kommenteissa heitettiin erittäin mieleenpainuva kysymys;

"Mielestäni kaikkein hulluinta on tosiaankin se, ettei ruokamerkin myyjää itseään kiinnosta selvittää tai kertoa vastauksia kysymyksiisi. Jos taustalla on jotain hämärää, niin miksi hän, todennäköisesti itsekkin eläinten ystävänä on innostunut myymään kyseistä tuotetta? Jos taas mitään hämärää ei ole, luulisi, että selvittäminen kiinnostaisi itseäänkin, jotta ruokaa voi markkinoida asiakkaille entistä paremmin ja sen turvallisuuteen voi luottaa! "

 Viestikeskustelumme valmistajan sekä maahantuojan kanssa sähköpostitse eteni näin:
(puhelinnumerot, vastaajan nimi ja tarkempi sposti piilotettu.)Jeps. Koska maahantuojalla ei ollut tietoa, päätin ottaa myös itse yhteyttä suoraan valmistajaan yhteydenottokaavakkeen (http://www.tasteofthewildpetfood.com/contact_us/) kautta. Sain vastauksen nopeasti sähköpostitse jossa asiaa luvattiin selvittää minulle mahdollisimman pian. Alla ketju sähköpostien vaihdoistamme, TOW:in sähköposteissa lukee selkeästi semmoinen pikkuinen lakipykälä jonka mukaan mitään viestisisältöä ei saa luovuttaa kolmansille osapuolille, joten kaikki selkeät tiedot paitsi vastaukset on ketjusta poistettu. Tehän ette voi olla nyt varmoja ovatko vastaukset valmistajan vai ei, joten minulta saa tietysti tarkempia tietoja halutessaan.Näistä keskusteluista ja vaikuttavien tahojen tietämättömyydestä tämä postaus sai alkunsa. Yllä linkittämiä keskustelupalstan käyttäjiä jos löytyy blogiani seuraamasta voisin kysäistä että mistä nuo tiedot lihojen määriin on peräisin? Jos niitä ei hevin helposti anna jälleenmyyjä (tietämätön?), maahantuoja (tietämätön?) tai valmistajakaan (ei voi olla tietämätön?) niin mistä himskatista nuo tiedot on oikein peräisin?

Mistä me maksamme? Itsellä ei ole rahaa heitellä ojanpientareille vaan tarkkuutta rahan kanssa pitää olla että saa sen riittämään koko kuukaudeksi. Mutta koirien ruoasta en halua tinkiä, enkä tingi vaikka rahaa olisikin pientareille heitettäväksi.

Kyseisen eläinkaupan omistaja otti minuun yhteyttä kommenteissa (aina joskus ottaa päähän -postaus), jatkettuamme viestettelyä sähköpostitse, hän lupasi että maahantuoja/valmistaja ottaa minuun hetimmiten yhteyttä asian tiimoilta jotta saisin kysymyksiini vastauksia. Tämä sähköposti on vaihdettu 6.helmikuuta mutta vastauksia ei ole edelleenkään tullut.. (yllätys?)

Koska en tietenkään näiden tietojen perusteella voi sanoa, että ruoka olisi täyttä kuraa en ala sitä enempää moittimaan. Mutta en voi myöskään sanoa näiden tietojen pohjalta että ruoka olisi hyvääkään joten en todellakaan voi sitä kehua saatika suositella ketään sitä ostamaan. Ruoka on kuitenkin erityisen suosittua ja se on puskenut koiraihmisten keskuudessa itsensä läpi, ja tähän tahtoisin tietää että mikä ruoasta tekee hyvän?

Aivan varmasti joku on saanut kattavampia tietoja kuin minä koska ruokaa ostaa. Paikallinen lemmikkitarvikeliikkeen myyjä/omistaja on kuitenkin mukana myös maahantuontifirmassa mukana ja tuomassa tätä ruokaa suomeen, miksi sitten ei osata näitä perusasioita kertoa? Jos firman omistajan ainoa vinkki on seurata keskustelupalstoja niin aika köyhä on tietämys myös myyjillä ruoasta?

Ja edelleen se peruskysymys, miten myyjä itse voi myydä kyseistä ruokaa josta ei tiedä yhtikäs mitään, ja miksi hän sitä myy, voiko firman muihinkaan ruokiin luottaa jos asiakkaiden koirien terveys jää toissijaiseksi rahan himolta? 

Onkos muut ottanut selvää erilaisista tästä koiran ruuasta ja kysellyt valmistajalta/maahantuojalta ruokapussin sisällöstä tarkempaa selvitystä? Jos on niin kuulisin näistä. Erityisesti jos ootte tehny postauksia aiheesta niin laittakaa ihmeessä linkkiä postaukseen kommenttikenttään, luen kyllä mielelläni tietoa aiheesta!

34 kommenttia :

 1. Moni tuttu tätä hehkuttaakin, mutta en tosiaan ole saanut kummoisempia perusteluja, miksi mun pitäisi tähän vaihtaa. Meillä pelittää toistaiseksi se siwan hauhau ja agrimarketin jv :D Jään mielenkiinnolla seurailemaan tätä jupakkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo erityisesti niiltä jotka tätä syöttää niin haluaisin kuulla että miksi ja mikä tästä ruoasta tekee niin kovin laadukasta että siitä kannattaa niitä huikeita summia maksella :)!

   Poista
  2. Sopinut kaikille koirille rotuun ja ikään katsomatta. Ostan ulkomailta, koska huomattavasti halvempaa. Jenkeissä maksaa 44$ 13,6kg euroopasta saa alle 50€ säkki ja Zooplussastakin saksasta saa 4 säkkiä viroon tilattua liki 50€ halvemmalla kuin suomesta tilaamalla. Syötän myös muita merkkejä, koska tämä on isolle määrälle koiria liian kallis.

   Poista
 2. Minä en ole noin pitkälle ruokavertailuissa jaksanut mennä, mutta ihmetellyt kyllä suuresti ihmisten hinkua maksaa tolkuttomuuksia luokattomasta ruuasta. Hienot paketit, komeat mainoslauseet, siistit kuvat ja uskottava kilohinta - pakko olla toimivaa! Vaan tuoteselosteet hyvin harvoin poikkeavat toisistaan. Olen itse paininut kuivamuona-asian kanssa, haluaisin syöttää hinnaltaan huokeaa, mutta perushyvää nappulaa, jota tai jonka raaka-aineita ei raahata maailman ääristä tai eettisesti arveluttavista paikoista ja joka olisi muutakin kuin viljaa, perunaa ja/tai maissia.

  Turhautuneisuus nousee esiin ehkä sitten siinä, että kaikesta huolimatta kaapissa nakottaa J&V:n Extra Energia -säkki, ihan koska takapajula ja rajoitettu saatavuus, enkä halua olla nettikauppatilausten varassa. Onneksi nappula on meillä vaan osa aktiivisemman harrastuskoiran ruokavaliota, liha on kotimaista ja suurin osa kalasta tulee viereisestä järvestä.

  Typerää kyllä miten vaikeaa on saada luotettavaa tietoa tuossakin asiassa. Vai eikö asialla ole valmistajalle/maahantuojalle merkitystä? Kauppias on ainakin antanut hienon kuvan itsestään, eihän sen pitäisi heiltä olla pois, jos joku kyselee ja kyseenalaistaa jonkin myynnissä olevan tuotteen laatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mielenkiinto heräsi nimenomaan siksi että tuota ruokaa markkinoidaan ihan älyttömästi ja loistavilla korulauseilla. Se on kyllä harmi että pienillä paikkakunnilla harvoin löytyy valikoimaa nappuloista joka kuitenkin meillä on välttämätön myös koska reissataan paljon eikä raakaruokinta tule silloin kysymykseen. Lihalla aktiivisilla kausilla on osuus noin puolet meidän ruoasta ja toimii tosi hyvin.

   En ole vieläkään oikein päässyt tuon kauppiaan pään sisään mitä hyvää luulee saavansa aikaan käytöksellään -ehkä se valkenee mulle myöhemmin :D

   Poista
 3. Näin nappuloista puheen ollen, voisitko sitä syöttämääsi (?) Proboosteria suositella? Olisi bonuksia sen verran kerättynä, että saisin "ilmaiseksi" ostettua ja ajattelin kokeilla. Mitä olet kyseisestä ruuasta mieltä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saatiin Samperin mahaongelmat proboosterilla kuntoon, eli voin todellakin suositella kyseistä ruokaa, myös acana on meillä toiminut hyvin mutta sitä ei täältä saa (vielä) mistään lähistöltä joten tuo brobooster on kyllä ollut meidän kohdalla aikamoinen löytö :)

   Poista
 4. Hei! Meidän koiralla kyseinen ruoka vaan toimii. Aikoinaan barffattiin, mutta koira lopetti raa'an lihan syönnin, joten jotain ruokaa oli herkälle vatsalle ja iholle löydettävä. Monia kokeiltiin, tämä merkki jäi maistuvuuden ja muutenkin sopivuuden vuoksi koiran ruoaksi. Anaalirauhaset rauhoittui ja ulosteen määrä väheni ja pysyy kiinteänä. Koira kuolaa edelleenkin n.1,5 vuoden jälkeen kupilla odottaessaan lupaa syödä. Tällä hetkellä ei mitään huonoa sanottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä juttu jos ruoka toimii, tosin. Tosi monen koiran kohdalla toimii myös perusluppa ja sen seuraukset saattavat näkyä vasta vuosien päästä. Tuoteselosteesta sen näkee mikä ruoka on oikeasti hyvää kuitenkin pääsääntöisesti koska kaikkia ruoan haittavaikutuksia ei päällisinpuolin näe. Itse en vain uskaltaisi syöttää kyseistä ruokaa josta saa tietoa tuohon malliin :)

   Poista
 5. Koirani kasvattaja on tätä syöttänyt koirilleen pitkään sekä itse olen tätä syöttänyt koirilleni muutama vuosi sitten vakituisesti ja nykyään satunnaisesti hyvinntuloksin. Ei valitettavaa. Nykyään ei vaan 5 isohkon koiran ruokintaannraaski upottaa noin pitkää penniä niinollaan vaihdettu halvempaan jv mutta senkin laatu on tipahtanut aikaisemmasta huohuomattavasti ja korvaajaa etsitään.

  Suosittelen totw kyllä kaikkia kokeilemaan hyvä ja meidän kaikille piskeille sopiva safka.

  Mainitsit myös edellisessä tätä käsittelevässä postauksessa muistaakseni että kyseessä olisi uudemoi ja pienempi ruoka, mutta tämähän on ison valmistajan diamondin ruoka, joten siinä menit vähän metsään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä, ruoka on ison valmistajan ruoka, mutta käsittääkseni ja omien kokemusteni puitteissa melko uusi ruoka/valmistaja suomen markkinoilla. Hieman epäselvästi vain olen kirjoittanut :)

   Poista
 6. Moikka taas,
  En voi kuin arvuutella motiiviasi ottaa tämä ruoka hampaisiisi..
  Kirjoittaa saat mitä ikinä haluat, mutta olisihan se vähintäänkin kohteliasta kysyä lupa käyttää jonkun toisen ottamia kuvia, kiitos :-)
  ~~Arja /MurMau

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Arja!
   Olen selkeästi edellä olevissa postauksissa tietääkseni maininnut motiivini kirjoittaa tästä ruoasta :)? Yllä olevat kuvat ovat julkisilta sivuilta (itseasiassa kuvakaappauksia kotisivuista). Mutta nyt on lähteetkin merkitty kuviin mistä jokainen voi tarkistaa kuvat :)

   Ainiin, en tiedä saitko Arja koskaan valmistajaan yhteyttä, mutta heiltä ei tosiaan ole edelleenkään kuulunut vastausta ruoasta :)?

   Poista
  2. Jonna kulta,
   En silti "osta" intoasi (inhoasi) tätä nimenomaista ruokamerkkiä kohtaan.
   NEUVO: ikinä ei kannata polttaa siltoja - ainakaan kenenkään `muun` siltoja! Jotkut varmaan jo ymmärtää mistä tässä kyse..Lojaalius on hyve, mutta jos se taistelee sen kohdetta vastaan, niin ei hyvä.
   Omille "silloillesi" tee mitä teet; kunhan et tahtomattasi tule tehneeksi enenpää vahinkoa.

   Omalta osaltani katson keskustelun päättyneeksi - tältä erää.
   ~~Arja
   en ole koskaan edes yrittänyt ottaa valmistajaan yhteyttä (sun puolesta), mistä puhut?


   Poista
  3. Nyt en Arja ymmärrä uhkailuasi siltojen polttamisesta :O? Se että otat ruokamerkin kyseenalaistamisen henkilökohtaisesti, sille en valitettavasti voi yhtään mitään. Jos haluat sekoittaa tähän muita henkilöitä, sillekään en voi mitään -valitettavasti.

   Jos taas tarkoitit tällä sitä, että minä poltan siltani teihin, niin asia on tuli selväksi jo keväällä kun olitte maininneet ettei minulla ole liikkeeseen kyseenalaistavien mielipiteideni kanssa mitään asiaa, eikä kohta koko yhdistyksellä :)


   Blogiteksti "Aina joskus ottaa päähän" --> http://www.rahinaryhma.com/2005/01/aina-joskus-ottaa-paahan.html kommenttisi 5.2.2014. Koskaan en kuitenkaan ole näitä tietoja saanut.

   Mutta, asia varmaankin molemmin puolin loppuunkäsitelty -mutta mikäli joskus jotain tietoja tästä ruoasta on saatavilla niin olisi ehdottomasti kiva lukea niistä ;)!

   Poista
 7. Hei. Oli ihan sinäällään hyvä pohdiskeleva kirjoitus, mutta jos asia oikeasti kiinnostaa sinua näin paljon, mikset tee lisää tutkimustyötä asian tiimoilta? Ikävää on kirjoittaa negatiiviseen sävyyn kuitenkin niin, että kaikki perustuu enemmän tai vähemmän olettamuksiin ja ilmeisesti omiin asenteisiin? Faktaahan on vasta pöydässä jos ja kun saat tulokset maahantuojalta/valmistajalta? En ole merkkiuskollinen, mutta tuotakin ruokaa on löytynyt koiriemme (4klp) kupeista enkä koe ruokaa mitenkään huonoksi, huonompiakin ruokia on ehditty kokeilemaan. (Ei kuitenkaan markettien ruokia.)

  Ilman sarvia ja hampaita olisi kiva jos saisit tätä asiaa eteenpäin vietyä ja fiksusti ilman ennakko olettamuksia tai asenteita. Sillä tavalla että olisi sitä näyttöäkin tuloksista eikä vain oletuksia. En itse noita kuvia saa selaimella auki niin että niistä saisi tekstien puolesta mitään selvää, joten niihin en ota mitään kantaa. Mutta kirjoituksesi saisi varmasti paljon enemmän painoarvoa ja arvostusta kun sen kirjoittaisi fiksusti niin ettei siinä näkyisi omat ennakkoasenteet. Toisaalta olet hyvän seikan nostanut pöydälle ja se kyllä kiinnostaa, mutta tuo ulosanti valitettavasti syö kiinnostusta.

  Toivottavasti saamme tälle asiallista jatkoa, seuraisin kyllä mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Heti itseasiassa kommenttisi ensimmäisessä kappaleessa käy ilmi, miksi kirjoitan negatiiviseen sävyyn ruoasta ja mistä ennakkoasenne kumpuaa. Kerron sen myös tuossa tekstissäni miksi minulla on kehittynyt asennevamma tähän kaikeen. Se oli kuitenkin vielä varsin käännytettävissä, mikäli tosiaan maahantuojalta/ruoan myyjiltä/valmistajalta olisi tullut erilaista tietoa ruoasta.

   "mutta jos asia oikeasti kiinnostaa sinua näin paljon, mikset tee lisää tutkimustyötä asian tiimoilta?
   ....
   Faktaahan on vasta pöydässä jos ja kun saat tulokset maahantuojalta/valmistajalta?"

   Ainoa fakta, mitä esimerkiksi yllä mainituilta tahoilta sain on, että kyse on reseptisalaisuudesta. Se, että paljonko ruoat sisältävät lihaa on merkkisalaisuus on minusta aika arveluttavaa? Eli itse en enää oikeastaan tiedä mihin tahoon minun pitäisi ottaa yhteyttä, itse en pysty nappuloiden ruokakoostumusta kyllä enempää tutkimaan :/

   Edelleen toivon, että mikäli ruoan myyjiä itseäänkään todella kiinnostaisi tämä asia, että he ottaisivat yhteyttä valmistajaan ja kysyisivät nämä tiedot niin että ne voitaisiin myös julkaista. Siitä luulisi olevan hyötyä kaikille. Se minua hämmentää ehkä eniten, että ruoan myyjiä ei nämä asiat kiinnosta.. :/

   Poista
 8. Lainsäädäntöhän vaatii, että valmistusaineet pitää ilmoittaa laskevassa järjestyksessä, eli eniten käytetty ensin, vähiten käytetty viimeisenä. Viittaamasi Lupan valmistusainelistan ensimmäinen aine on vilja, siihen nähden TOTW kuten muukin kalliimpi merkki on selvästi parempi, koska viljoja joko ei ole, tai ne ovat listalla alempana. Tiettyä kikkailua on kuitenkin nähtävissä siinä, että TOTW:n ainesosalistalla on erikseen liha ja lihajauhot, joista jälkimmäinen on siis nesteettömäksi käsiteltyä lihaa ja selvästi tuhdimpaa tavaraa (koettakaapa vaikka itse kuivata jauhelihaa uunissa, kovin pieni ja kevyt pussukka tulee täydestä rasiasta). Lähinnä ne on kai eroteltu listalla siksi, että listasta saataisiin "lihapitoisemman" näköinen. Tosiasiassa se tuore lihakin kun pitää prosessissa kuivata, jotta päästään nappulan vaatimaan matalaan kosteusprosenttiin... Monissa TOTW-tuotteissa on myös sekä bataattia että perunaa, ja herää kysymys, onko siihen oikeasti muuta tarvetta kuin että jos olisi käytetty vain jompaa kumpaa saman kokonaismäärän saavuttamiseksi, niin sen sijoitus listalla olisi noussut häiritsevän ylös.
  Käytännön kokemuksen perusteella tuote on kuitenkin maistunut koiralle hyvin ja aiemmat vatsavaivat tuntuisivat nyt hellittäneen, joten toistaiseksi ainakin tällä jatketaan.
  t. Puolueeton kokeilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos erittäin hyvästä kommentista! Tuo kikkailu on asia mihin pitäisi perehtyä enemmän, sitä kuitenkin käytetään ruokamerkissä kuin ruokamerkissä.. Mielelläni kyllä lukisin tästä ruoasta jotain tutkimuksia jos joku on viitsinyt kirjoittaa/tutkia ruokaa enemmän. Kaikenkaikkiaan aika mielenkiintoinen ruoka kuitenkin kyseessä ;)

   Poista
 9. Törmäsinkin tuohon tutkimukseen kirjoituksen jälkeen, mutta en myöskään osaa sanoa lähteen luotettavuudesta mitään.. Olisi kiva kuulla jos joku on tuota tutkivaa tahoa tutkinut että onko luotettava lähde ja millä perustein. Jos näin on, niin sielä kyllä on varsin mielenkiintoisia ruokia rankattuna alhaalle joista itsellä on ollut ainakin ihan hyvät kokemukset ja jonka tuoteseloste on vakuuttanut.

  VastaaPoista
 10. Tuosta hinnasta sen verran että riippu tietysti mistä ruokansa ostaa, tilaan itse netistä kuivaruoat koska esim royal canin maxi junior 18kg maksaa alle 60e kotiin kannettuna kun taas musti ja mirri taitaa myydä 15kg 70-80e hintaan :)
  Mutta joo, oma nirso riiseni söi tuota royal caninia, sitten vaihdettiin melkeen kokonaan raakaruokaan, joka nyt sitten ilmeisesti riitti taas vähäksi aikaa, joten ostin kokeeksi tuota taste of wild high prairie canine sapuskaa.
  Voin laittaa viestiä miten sen kanssa käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro toki kuulumisia ruoan vaihdon jälkeen :)!

   Poista
 11. Minun singapura kissani syö tuota TOTW kissanruokaa paremmin kuin muita tähän mennessä kokeilemiani ja hyvin voi. Energiaa riittää, turkki kiiltää ja uloste on "parempaa". Tässä syyskuun lopussa minulle on tulossa hovawart pentu. Kasvattaja itse syöttää koirilleen Hill'siä. En vielä tiedä kyseisen ruuan saatavuutta paikkakunnallani (kankaanpää) joten kartoitan myös muita vaihtoehtoja. Koska en tykkää tilata netin kautta vaan suosin paikallista, niin olen myös valmis maksamaan paremmasta ruuasta enemmän. Tuota TOTW:n koiranruokaa olen juuri mainostetun "lihapitoisuuden" vuoksi ajatellut kokeilla koiralleni ja koska kissani voi hyvin syödessään sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu taitaa olla niin, että hill`s:iä taitaa lähimpää saada Porista. Kankaanpäässä on saatavilla aika paljonkin erilaisia koiranruokia. Kannattaa tutustua ja ostaa sitä mistä pystytään lyömään faktojakin ostajan kasvoille :) Hinta kun ei kerro ruoan laadukkuudesta, kuten tässä TOTW:in tapauksessa, edes ruoan valmistaja lihapitoisuudesta :)

   Poista
 12. Tuo saitti on analyyttisin, johon olen törmännyt ja antaa esim. acanalle 5 ja totw sai 6 ainakin kahdesta tuotteesta. Ostan tätä seuraavaksi.

  http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/showproduct.php?product=1285&cat=8

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se, että miten luotettava tuo lähde on, sitä en tiedä ja siitä olisi kiva tietää jotain :)

   Poista
 13. Moikka, uusi lukija täällä huutelee!
  Pisti kyllä aika hyvin miettimään tää sun vuodatus. Joskus poikaystävän/sen porukoitten koiralle ollaan haettu ko. liikkeestä noita nappularuokia, ja erään kerran Taste of the Wildia tosiaan meillekin kaupattiin. Ei suoraan haluttu vaihtaa merkkiä, kun oli jo hyvä ruoka löytynyt (toimii edelleen!), mutta saatiin kaksi pientä näytepakkausta. Ei perehdytty noihin ruokiin/selosteisiin sitten sen paremmin kun hyvät nappulat oli jo löytynyt, mutta vau – en olisi kyllä uskonut näinkin mielenkiintosta soppaa nappuloista syntyvän!
  Erittäin hämärältä vaikuttaa, jos edes valmistaja ei osaa/voi/halua/???? kertoa tuotteestansa selkeästi oleellisia asioita. Ja yleensäkin outoa toimintaa (viestit ym.) kyllä mm. sen eläinkaupan puolesta, jos/kun et kerran mitenkään heitä vastaan "hyökännyt", vaan kiinnostus oli puhtaasti ruokaa kohtaan.
  Mitä tästä opimme? Ei kannata kiinnostua koiransa ruokinnasta eikä todellakaan koittaa selvittää ravintoainepitoisuuksia. Äläkä missään nimessä ikinä kysy neuvoa kaupasta... ;)
  Mutta tsemppiä teille sinne! Ehkä tää soppa joskus selviää ja saamme kaikki tietää salaisen reseptin. Minä ainakin odotan mielenkiinnolla.
  Ps. Koira ei kyllä edes tykännyt Taste of the Wildista, etenkään siitä lohimallista. Olikohan se ankkaa (?) se toinen, mitä söi tarjottaessa, lohet meni vasta viimeisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä salaista reseptiä ei ole vielä tänäpävänäkään minulle selvennetty, ehkä joskus :D Ja joo, mun mielestä nimenomaan toi hyökkäävä asenne kertoo tarpeeksi ruoasta ja sen myyjistä :)

   Poista
 14. Meillä syötetty ToW:in kaikkia pusseja nyt yhtä putkeen parisen vuotta. Tilaan suoraan zooplussalta. Vaihdoin JV:stä tuohon tuohon aikanaan. Koira on aktiivinen, hyvässä lihaskunnossa oleva uros, turkki kiiltää, ei piereskele ja paska on hyvässä olomuodossa eikä sitä tule kiloittain. Ko. papana uppoaa hyvin, jopa ihan makupalana. Siinäpä syyt miksi juuri tuota. Plussaa tulee zooplussan käytöstä, jonka safkat tulee kotiovelle eikä tartte isoja säkkejä kaupasta kotiin kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos ruoka koirallenne sopii. Se ei silti poista mun mielestä noita lukemattomia kysymyksiä mihin en ole saanut edes valmistajalta vastauksia :)

   Poista
 15. Kuinka paljon koira ruokaansa tarvitsee lihaa?
  Onko niin että kun koiran ruoka koostuisi pelkästä lihasta, niin silloin se rupeaa syömään esim ruohoa tai tuolinjalkoja saadakseen "p*skaa" elimistöönsä. Siksi valmistajat ovat ehkä haluttomia kertomaan lihan määrästä, kun ihminen ajattelee sitten että sitä lihaa pitää olla enemmän. Kuitenkin jos koira voi hyvin, niin eikö ruoka silloin ole riittävää? Miksi esim koirille syötetään niitä yrjölänpuuroja ynnä muita, jos koiran ruokinta pitäisi koostua pelkästä lihasta? Jos haluaa tietää lihaprosentin, niin silloin pitää syöttää itse. Marketin lupasta tulee huono kakka, siksi en osta sitä. Mutta en tiedä minkään ruuan täsmällistä koostumusta. Ja miksi keskimääräinen koiranomistaja haluaisikaan tietää, jos ei tiedä ensinnäkään mitä koiranruuassa pitää olla. Tieto lisää tuskaa, hifistelijät tietävät mitä syöttävät, mutta tavallinen pulliainen varmaan tappaa vahingossa koiransa jos rupeaa ajattelemaan liikaa, ilman varsinaista tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi anonyymi jos sanon jotenkin tökerösti, mutta viestissäsi ei ole mitään järkeä :D

   Tai siis. Vaikka ihminen luulisi, että koiralleen pitää syöttää yrjölänpuuria tai muita vastaavia, se ei tarkoita sitä, että asiakasta saa huijata myyden ruokaa joka sisältää paljon lihaa jota se ei tosiasiassa sisällä. Nyt ostaja luulee, että sen ei tarvitse lisätä lihaa ruokaan (jota emme voi tietää, tarvitseeko vai ei koska valmistaja ei sitä kerro) vaikka oikeasti sen mahdollisesti pitäisi.

   Se, että koira pysyy muutamia vuosiakin loistavassa kunnossa näennäisesti, ei kerro siitä millaista haittaa koiran sisällä tapahtuu jne..

   "Tieto lisää tuskaa", hyvä asenne. Suurinosa koiranomistajista varmaankin haluaisi tietää, iso osa tietää muttei välitä (pitäisikö heillä olla siis koiraa lainkaan) ja osa ei puhtaasti halua tietää (heillä ei todellakaan pitäisi olla koiraa).

   En nyt varmaan vaan osaa asennoitua tuohon viestiin ihan oikein, en oikein löytänyt punaista lankaa :D

   Poista
 16. Varmaan vaikeutesi asennoitua viestiini johtuu siitä, että koska en ole puolesta enkä vastaan mitään tiettyä ruokaa, niin sitä punaista lankaakaan ei ole selkeästi näköpiirissä. Pointti taisi olla vaan se, että kuluttajat herkästi valitsevat puolensa aina milloin minkäkin uutisen tai "tutkimuksen" tai mielipiteen perässä, vaikka harvalla on mututuntumaa parempaa tietoa mitä koiralle ensinnäkään pitäisi syöttää, saati että mitä sille tulee syötettyä huomaamatta jonkin nappulan seassa. Mutta moniko todella pystyy tekemään informoidun päätöksen siitäkään huolimatta että saa tietää täydelliset koostumukset.
  Jos vaikkapa kävisi ilmi, että koiranruuassa on kärpäsiä, niin kuluttajat saisivat hepulin.
  Kun tulee ilmi että kärpäset ovatkin terveellisiä, kuluttajat hysteerisenä ostavat sitä ruokaa. Sitten joku keksii kysyä onko kärpäsiä kohdeltu kaltoin valmistusprosessissa. Jälleen kuluttajat juoksevat kielivyön alla palauttamaan pussit kauppaan: Sitten joku kertoo että ei, kärpäsiä ei ole kohdeltu väärin, jälleen nappuloita ostetaan. Tarkoitan että kun nostetaan hepuli jostain asiasta, niin ennenkuin lakkaan vielä ostamasta kyseistä ruokaa, niin pitäisi selvittää niin paljon asioita että koira kerkeää kuolla nälkään, jos meinaan ostaa sille vain täydellistä ruokaa josta tiedän tarpeeksi. Vaikeaa se on: Tämä ei ole siis vastaväite mihinkään asiaan, vain toteamus. Jos ei punaisesta langasta saa kukaan kiinni, niin sitten ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen siitä huolimatta eri mieltä kanssasi. Jos myyn sinulle vaikka omenamehun jota markkinoidaan sillä, että se sisältää ainoastaan hedelmän omaa sokeria sinun pitäisi kuluttajana pystyä luottamaan siihen. Koska voihan olla niin että juuri SITÄ myyntipuheen perusteella ostaisit sitä mehua koska pitäisit oikeana ruokavalioosi sopivana.

   Koiran ruokinta on sikäli vaikea juttu, että näkemyksiä siitä "oikeasta" ruokinnasta on paljon. Mutta uskoo kukin mitä tahtoo, tuo TOTW myyntipuheidensa mukaan olisi juuri sitä, mihin minä ruokinnassa uskon. Kuitenkin koen asian niin, että minua on ostajana huijattu koska ruoka ei ole sitä mitä sen olisi pitänyt olla ja nyt minun pitäisi -esimerkiksi tässä tapauksessa- sittenkin lisätä ruokaan lihaan ja ties mitä lisää.

   tässä TOTW ruoan markkinoinnissa on nyt vain yksi iso ongelma. Jos sitä markkinoitaisiin ruokana jonka lihapitoisuus on reseptisalaisuus = ei ongelmaa olisi. Muttakun sitä markkinoidaan jälleenmyyjien toimesta lihaisena ruokana (joka siis on yksi iso kusetus mahdollisesti) niin se on valehtelua ja näin ostajalle valehtelua.

   Eli pointti se, että se onko TOTW hyvää vai ei, en tiedä. Mutta sen verran vain tietäisin että noiden tietojen pohjalta, saatika postauksen firmasta en sitä saamillani myyntipuheilla olisi missään nimessä valmis ostamaan :)

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)