TREENIHAASTEET

Oletteko huomanneet, että pienellä saa aikaan paljon? Sama pätee myös koiran kanssa treenatessa. Tärkeintä koulutuksessa on matka, hauskan pitäminen ja yhdessä tekemisen mukavuus. Välillä kuulee miten yhteinen arki tuntuu vaikealta, lenkkeilyt eivät olekaan rentouttavia ja kotonakaan koira ei osaa käyttäytyä. Kun ongelmat kasvavat suuriksi, saattaa tuntua turhauttavalta edes aloittaa mistään, siksi tehdään tämä helpoksi; aloitetaan perusasioista ja pidetään hauskaa lyhyiden treenihetkien avulla. Keskitytään kerrankin enemmän itse matkaan kuin päämäärään!

Treenihaasteissa lähdetään ihan alkeista koiran koulutuksen maailmaan. Olipa koirasi pentu tai aikuinen jos koirasi koulutuspohja ei ole kunnossa -aloitetaan aina alkeista! Jo edistyneemmillekin koirille lyhyet, hauskat ja suht "helpot" treenihaasteet antaa päivittäin hauskaa tekemistä ja onnistumisen tunteita. Kaikkia haasteita voi soveltaa itselleen sopiviksi. Haasteisiin voi osallistua koska tahansa! Kaikki kommentit luetaan pitkienkin aikojen päästä, eli hyppää mukaan vaan!

Yksi aikamme suurimpia ongelmia ovat hihankäytöksen opettaminen ja usein siitä kyselläänkin aika paljon. Aina voi kirjoitella ohjeistuksia sun muita, mutta ajattelin toteuttaa ne treenihaasteen muodossa. Treenihaasteet ilmestyvät aina kahden viikon välein (parittoman viikon maanantaina), joten aikaa treenaamiseen on tarpeeksi ja pohjaa on hiottu paljon ennen uuteen haasteeseen osallistumista. Kun peruskoulutuksen pohja alkaa olemaan kunnossa -voi koiralle aloittaa myös vaikeampien juttujen opettamisen!

Lähre mukaan reenailemaan!

Ilmestyneet treenihaasteet:

1. haaste (12.8.2013) II 2. haaste (26.8.2013)
       
3. haaste (9.9.2013) II 4. haaste (23.9.2013)
 
5. haaste (7.10.2013) II 6. haaste (21.10.2013)
      

Treenihaasteet siirtyvät tauolle !

2 kommenttia :

  1. Blogisi vaikuttaa hyväntuuliselta ja on kivaa luettavaa. Jään innolla seuraamaan jatkoa ja näitä haasteita ajattelin kokeilla. (:

    VastaaPoista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)