JONNA

"Tarkoituksena on olla koiralleni ihminen, jolle se tahtoo olla ihmisen paras ystävä"


Kuten kaikilla muillakin, myös meillä on ollut koiria aina (kuten myös pupuja, hamstereita, kissoja, hiiriä ja hevonen). Tällä hetkellä kuitenkin arkeani rikastuttaa kaksi koiraa joiden kanssa harrastellaan leppoisasti sitä sun tätä tottiksesta valjakkourheiluun. Koirat ovat harrastus, elämäntapa joiden kanssa luovuus ja pinnan venytys paukkuvat äärirajoilla.

Olen vetänyt koirakoulua ennenkuin työt Tampereelle veivät mennessään ihanasta lemmikkikaupasta Kankaanpäästä. Tykkään tehdä töitä ihmisten kanssa, hienoa löytää lähelleen yhtä hulluja ihmisiä jotka voivat viettää reenien parissa tunnista toiseen -joko reenaten tai ajatuksia vaihten. Koirankoulutuksessa idearikkaus ja uusien keinojen löytäminen onnistuneen lopputuloksen saamiseksi valvottavat välillä öisinkin mutta onnistuminen kaiken jälkeen on aina sen arvoista -niin minun kuin koirani kannalta.

Kisailut ei kuitenkaan kuulu meidän harrastuksiin. Silloinkun Samperipoika oli vielä nuori äijä oli kovat haaveet kisailla ja vaikka mitä. Nykyisin asenne on muuttunut (eikä mun kisakammo vaikuta asiaan, eihän :D), ja tärkeintä on koirien kanssa arjessa eläminen ja niille käytännön juttujen opettaminen. Arjen sankareiden kouluttaminen on mulle mieluisaa puuhaa. Lisäksi enemmän ja enemmän kiinnostaa koirien oppiminen käytännössä ja koirien pääkopan sisältö.

Tällähetkellä aikaa viekin yhdistyksemme jonka perustimme keväällä 2013. Kankaanpään koiraharrastajien puitteissa opastan koirakoita sen tasaisemman arjen sävelen löytämiseen erityisesti arkitottiksen puitteissa. Vaikka en koskaan tulisi tekemään tätä päätyönäni (haaveet muualla pitävät tämän ihanasti harrastuksena), aikani kuluu aina mahdollisuuksien mukaan erilaisilla luennoilla ja uuden, ajankohtaisen tiedon hankkimisesta koiran koulutusta koskien. Tätä ajatuksen juoksua ja omien tapojen kyseenalaistamista saakin sitten lukea blogin täydeltä!

Tokoagin kiertokoulun kouluttaja 2013
Pieneläinyrittäjä 2010
Kasvattajakurssi 2011
Rähinäryhmä 2010-2011
Kankaanpään koiraharrastajat ry:n jäsen ja koulutusvastaava 2013
Suomen Kennelliton jäsen
Suomen Ridegeback yhdistys ry:n jäsen

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)