sunnuntai 20. lokakuuta 2013

sunnuntai ♥

Hyvä sunnuntai koostuu koirien vapaana juoksuttamisesta, kirpeästä kelistä, kahvista ja tutulta saaduista hirvenjaloista. Käytiin pitkästä aikaa karvian mestoilla ja koirat pääsi nauttimaan hiekkakuoppien tarjonnasta voimatreenin muodossa. Meillä on kyllä ollut etuoikeus koirien kanssa kasvaa maalla -koirat on heti nuoresta saakka päässeet kehittämään lihaksistoaan vaihtelevassa maastossa tasapainoaan ja lihaksistoaan kehittäen.


Olen tässä vääntänyt "pentu tulee kotiin" materiaalia eikä voi liiaksikaan vakuuttaa uusia koiranomistajia vapaan liikunnan tärkeydestä erilaisissa maastoissa. Meillä on koirat alusta saakka kulkeneet irti niin joen kivillä loikkien kuin metsän vaihtelevissa maastoissa -hiekkakuopalla juoksemisesta puhumattakaan. Erityisesti hiekkakuopilla juokseminen on kehittävää liikuntaa koiran lihaksistolle ja on tosi hyvä vaihtoehto voimatreeninä.

Tuo bloggerin kuvalataus huonontaa sairaasti kuvien laatua! Tosi ärsyttävää!

Eilen käytiin Rytmin ja Jennan lauman kanssa vetuuttelemassa, tai liukastelemassa paremminkin. Tiet oli jo pikkasen jäässä ja välillä pikkusen kyllä jännitti kolmipyörän kanssa meno ja mua veti kuitenkin vaan yks koira! Rytmiki veti huomattavasti varovaisemmin ja vauhtikin oli huomattavasti hitaampi kuin viimeksi kun oltiin vetuuttelemassa. Ja ettei reissu ihan nappiin olisi mennyt, niin autossahan meni ovet lukkoon -tietenkin niin että avaimet ja Samperi oli autossa.. Siinä sitten rautalangalla miesvoimin onkimaan lukkoja auki oven raosta. No onneksi koettelemus ei kauaa kestäny, siinä lumisateessa seisoskelu ei ollu varmaan kenestäkään erityisen mukavaa :D


"Kyllä se jää jo kestää!"

Luntaki ollaan saatu viikonlopun aikana, joskin suurinosa myöskin sulanu. Tuliski sitte kunnolla sitä lunta jos meinaa! Suksiaki pemmastin tänää Karvian varastoista jos vaikka tänä vuonna oikeesti pääsis hiihtämään noiden jätkien kanssa. Sukset löyty, monoja ei, mutta onneks on vielä hetki varmaan aikaa niitä metsästellä, loppuviikoksi kuitenkin luvattu pelkkää sadetta ja plussaa joten ladut tuskin ihan vielä hiihtäjille aukeaa :)
Rytmi on lihonu viime punnituksesta parin kk takaa kaheksan kiloa! Aikamoinen määrä! Rytmi laihtu tossa kesän lopussa reippaasti, vaihdettiin tujumaan ruokaan ja tulokset näkyy ;)! Toki tehdään nyt huomattavasti enemmän kuin kesällä ja lihaksistokin on kehittynyt huomattavasti kesältä. Vielä tuo ei liikana näy ja täytyy sanoa että tuo kahdeksan kiloa oli mulle täys yllätys, täytyy ehkä vielä tarkistaa uudestaan tuo paino. Samperillekin oli tullut muutama kilo onneksi lisää! Kesä kun meni Samperilla siihen paskaralliin niin ei mikään ruoka tietenkään edes tarttunut. Samperia nyt ei ole koskaan edes lihavaksi saanut, joten sen painon kanssa ei tarvi edes kauheasti murehtia että liiaksi pääsisi kertymään.


Ja pojat sai tänään myös hirvenjalkoja! Oli ne liekeissä kun näki jätesäkin sisällön sorkkineen päivineen. Mahtoi niitä harmittaa kun ne syömisen sijasta siirty suoraan pakastimeen käyttöä odottelemaan verijäljelle pääsyä. Toivottavasti kelit vielä sallii verijäljen tekemisen. Toivottavasti muillakin on ollu yhtä lepponen viikonloppu ja sunnuntai erityisesti! Koirille herkkuja naamariin, itelle glögiä, villasukat ja viltti ja linnottautuminen tv:n ääreen viimeistelee kyl tän ehtoon ♥

2 kommenttia :

  1. Vapaana juoksuttaminen on toki hieno juttu, mutta ainakin täällä meilä törmää välillä vähän uhkarohkeisiin juoksuttajiin, joilla on joko kouluttamaton koira vapaana tai koira vapaana taajamassa. Meidän pihan pieni pölyhuiskan näköinen koira on muutamaan kertaan meinannut joutua liian lähelle Raxua, kun se on ollut irti täällä taajama-alueella. Eikä metsässäkään ole kovin kiva törmätä vapaana olevaan koiraan, jonka omistaja on kaukana ja koira vaan painaa päin. (Tosin mikä mä olen sanomaan, juuri eilen Raxu sai ällitällin ja lähti vapaana ollessaan katsomaan vastaan tulevia ihmisiä kielloista välittämättä, vaikka se on ollut viimeisen vuoden tosi käskyvarma...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on aivan totta, tän kommentin innottamana tein treenihaasteenkin. On totta ettei mikään koira ole koskaan 100% varma -eläinhän se on. Mutta jos hallinta puuttuu alkuunsa niin on turha odottaa tottelevaisuutta koskaan ja tästähän kärsivät vain kanssaeläjät :/. Meillä on onneksi automatkan päässä metsät joissa en ole vielä koskaan muita koiria törmännyt ja juoksuttaa saa suhteellisen vapaasti muista välittämättä :)

      Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)