torstai 10. lokakuuta 2013

Samperi sanoo moi!

Samperille kuuluu hyvää kaikista nappihommista huolimatta! Siitä on tullu aikamoinen mestari nappien pois sylkemisessä ja huuliin jemmailusta (en edes tajunnut että tuon koiran älykkyysosamäärä riittäis niiden jemmaamiseen ja myöhemmin pois sylkemiseen..). Eilen tuli tulee tasan kaksi viikkoa kukkatäteilykeikasta ja huomenna neljä viikkoa lääkärikeikasta. Kuten kirjoitin niin lääkäriltä meille jäi aikamoinen kasa nappeja naposteltavaksi ja kukkahattuiltiin ihan vain seuran puitteissa saaden kuitenkin enemmän kuin paljon neuvoja myös Samperin hyvinvointiin. Olen enemmänkin kuin epäluuloinen kukkahattuiluun, mutta nyt on kelkka kääntämässä suuntaa. Samperi voi siis paremmin kuin pitkään aikaan ja jotta ollaan oikein koiraihmisiä voinen avautua myös Samperin paskasta joka on nykyisin ihanan kiinteää ja se tulee kerrasta kahteen kertaan päivässä! Oon uskaltanut ottaa Samperia mukaan juoksemaan Rytmin rinnalle vyöhön ja kaikki on mennyt tosi hyvin. Jätkä on tosi reipas eikä enää pilki ja on muutenkin rauhallisempi ja levollisempi.


En tiedä, onko kumpi vaikuttanut Samperin hyvinvointiin. Lääkäreiden lukuisat napit vai homeopaattiset kukkahattuilut. Kuitenkin hieman alle viikko meni kukkahattuilusta niin Samperin voinnissa oli selkeästi huomattavissa eroa, lisäksi ruoka vaihdettiin hieman kevyempään versioon edellisestä. Mitään allergiaruokaa ei siis ostettu vaan ihan saman merkin sisältä löytyi, ProBoosteria siis vedetään, nyt kuitenkin sensitiveä no grainin tilalla. Terveys on aina monen asian summa joten on tosi vaikea alkaa määrittelemään mikä loppujen lopuksi on tuonut avun. Jos se on lääkkeet niin jei, viimeinkin auttoi ja toivottavasti pidempään kuin kuukauden. Jos kukkahattuilu niin tästä eteenpäin ei edes merkkailla lääkäreiden suuntaan (no ei nyt ihan :D). Toista ruokaa ollaan syöty vasta niin vähän aikaa, että se tuskin vaikuttaa tähän ainakaan vielä.

Aika kannustavaa palautetta on tullut kun lähdettiin kukkahattuilemaan ja on ihan huippua lukea että se on tuonut tosi monille avun! Itse myös olen sitä mieltä että oireiden sijaan kannattaisi lääkitä oireiden aiheuttajaa. Lääkäreissä on ravattu ripuloinnin vuoksi ja ripulia on (yritetty) hoitaa sen kuitenkin loppumatta. Yleisvointi Samperilla on ollut tosi huono jo jonkin aikaa -se on ollut levoton ja väsynyt. Pilkkinyt kesken ruoan kerjäämisen ja sillä on tuntunut välillä olevan kylmä (tärissyt oikeasti) kun hakeutuu lähelle ihan muusta syystä kuin rakkauden kaipuusta.

Homeopaatti kyseli tarkasti Samperista vaikka meillä ei tosiaan hänelle aikaa ollutkaan. Käytiin läpi Samperin luonnetta ja terveystilannetta ylipäätään. Homeopatian ideahan on herättää keho itse toimimaan ongelmatilanteissa ja puuttua oireiden aiheuttajaan ja sitä kautta lähteä parantamaan koiraa. Tässä vaiheessa voin avautua sen verran, että on selkeää että Samperilla on heikko hermorakenne ja se stressaantuu helposti eikä palaudu jännittävistä tilanteista juuri ollenkaan. On siis selvää että osa sen ongelmista johtuvat yksinkertaisesti myös pääkopasta ja tätä lähdettiin myöskin purkamaan ja auttamaan äijää sitä kautta.

Mutta niin, ainakin tällähetkellä Samperilla on kaikki enemmänkin kuin hyvin! Toivottavasti tilanne jatkuu tämmösenä! Niin, ja Samperin huulipatteja ei nyt ole hoidettu lainkaan lääkäreiden voitehilla mutta ovat lähteneet lähes kokonaan :)!

Lisäksi viime lauantaina Samperi vieraili luennon jälkeen osteopaatin käsittelyssä.

Meillä alko hoito niinkin lupaavasti että Jaana-Kaisa teki löydön samperin reidestä. Kesän ensimmäinen punkki tuli sitten nypättyä ammattilaisen toimesta nopeasti ja huomaamattomasti, hetken oli punkki ehtinyt jo kintussa olla ja kokoa oli ällöttävyyteen saakka (Krhm, pitäis vissiin tutkia koiraa myös syksyisin..)... Samperilla on tosiaan ollut tuola selässä jumeja jo pidemmän aikaa ja aikanaan hierojan kanssa puheltiinkin että jätkän pitäis käydä osteopaatilla selkää näyttämässä. Vaikka hieronta oli joka kuukausi oli selkä aina jumissa ja kierossa. Osteopaattien löytäminen olikin sitten asia erikseen ja homma jäi aina vain hierontaan. Onneksi oman yhdistyksen kautta tuli tämmönen mahis niin päästiin todellakin tarpeelliselle luennolle ja Samperi sai hoitoajan.Alkuun J-K testasi takajalan refleksejä ja huomattiin että vasemmalla puolella ne olivat todella hitaat ja kertoi heti siitä että selkä ei ihan kunnossa ole. Jumeja tosiaan oli ja selässä lukkoja ihan mainittavasti.. Lukot paukahtelivat auki kolmen vartin aikana ja saatiin venyttelyohjeet kotiin. Lisäksi hoidon jälkeen lepoa ja back on track loimitusta. Pari päivää hoidon jälkeen Samperi venyttelee takapäätään huomattavasti enemmän ja ensimmäisten iltojen aikana kirputti takajalkojaan -merkki varmaan siitä että verikiertää niissä nyt ihan eritavalla :)! Koko tämä viikkohan on ns. lepoa eli juoksemiset sun muut jäävät Samperilta väliin mutta ensiviikolla Samperi on taas entistä notkeempana poikana mukana menossa.


Aikamoista extrahuomiotahan poika nyt saa ja osteopaatilla pyritään pääsemään taas jonkun ajankuluttua tarkistamaan että kaikki on kunnossa. Lisäksi toi hieronta on jäänyt nyt tosi vähälle ja kotihierontaa pitäisi tehdä molemmille koirille enemmän ja varata se kuukausittainen hieronta-aika jätkille jo ihan pelkästään sen takia että liikunta lisääntyy huomattavasti. Rytmillä valjakon myötä ja Samperilla terveyden myötä. Jotenkin ihan täynnä uutta puhtia nyt kun koirat on kunnossa ja Samperi on selkeästi terveempi! Intoa on olla taas koirajutuissa mukana kun ei ole jatkuvaa murhetta ja pähkäilyä erinäisistä vaivoista. Rytmin korvat on yksi ongelma jota lähdetään nyt katsomaan homeopaattisten voimin -mutta mitään vakavaa ongelmaa ei ole. Oon niin innoissani!


Kuvista päätelleen Samperi kaipais osteopaatin, kukkahattuilun ja hierojan lisäksi kipeesti taas trimmaajaa :D, aikamoinen karvapallo siitä on tullu!


Samperi onkin nyt sitten koko viikon ollu ihan rauhallisissa meiningeissä ja normaalilla lenkityksellä. Hieronta oli tänään ja aikamoisia klumppuja sielä lihaksissa olikin, ja oikea puoli oli tosi jäykkänä.. Samperilla on ollu aina vähän ongelmaa hieronnassa, ehkä juuri siksi että se ei sille yhtä rentouttava kokemus ole kuin Rytmille, eikä tämä kerta poikkeusta tehnyt vaikka jälleen oltiin ihan vaan tässä kotona. Jotenkin ajattelin että tuttu kun hieroo niin osaa paremmin rentoutua mutta kyllä Samperin mielestä hieronta on aina hieronta.


Tunnissa kuitenki tapahtu paljon ja pikkuhiljaa klumputki (miksikä niitä sitten virallisesti kutsutaankaan :D) lähti ja Samperiki alko rentoutumaan. Mukavasti anto venytellä ja vellata vaikka melko onnellinen olikin päästyään käsittelystä BackOnTrackin lämpöön. Kauanhan tuo on ollut jumissa ja ihan mielenkiintoista nähdä osteopaatin käsittelyn jälkeen että pysyykö lihaksisto yhtään parempana ennen seuraavaa hierontaa.


Rytmillä koitettiin TENssiä, ja kuinka ollakaan, Rytmi nautti siitä yhtä paljon kuin hieronnasta. Rytmi rakastaa ylikaiken hierojalla oloa ja samantien ku Jenna laski hierontapatjansa maahan niin samperi alko karttamaan sitä ja Rytmi valtas sen samoin tein.. Mutta silti, empä olis uskonu miten lepposasti se otti tuon härpäkkeen ja anto laittaa kaikki lärpyttimet itteensä ja vaan nautiskeli tilanteesta.. No, toisaalta se on Rytmi..


Että hyvää torstaita teille muillekkin sateisesta viikosta huolimatta :)

3 kommenttia :

 1. Kiitokset liittymisestä aktiivisia, jo lähes sata sivua, eläinblogeja listaavaan Omituisiin Otuksiin! Sivusi löytyvät nyt listalta ja halutessaan meidät saa myös linkittää :)

  VastaaPoista
 2. Meillä sama, keskimmäisesti koirasta löytyi tälle vuotta ensimmäinen punkki toissapäivänä, eli jo kun vähän alkaa luulla, ettei niitä enää ole. Tosin, lämmintähän on ollut, että varmaan punkit hyvin pärjäilleet tänne pitkälle syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä pisti hämmentämään, jotenki luullu olevansa niiltä jo turvassa tältä vuodelta :D

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)