sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Moltais kouluttajia tokoagissa nyt!

Pitkä päivä takana etelä-pohojanmaalla! Käytiin KaKolaisten kanssa suorittamassa tokoagin koulutusohjaaja kurssi ja tarkoituksena olis nyt sitten alkaa yhdistyksen puitteissa tätäkin vetämään! Aamuhan alkoi luonnollisesti omalta osaltani pommiin nukkumisella (onneksi en herännyt liian myöhään -hyvään lähtöönhän riittää 20minuuttia?) josta matka jatkui puoli yhdeksän aikaan kohti teuvaa eväät ja muistiinpanovälineet mukaan pakattuina.

Kurssilla käytiin läpi tokoagin lisäksi myös koiran koulutusta; positiivista vahvistamista sekä operanttia koulutustapaa. Näiltä osin koulutus oli hyvin selkeää eikä ainakaan itselle tuonut uusia näkökulmia tai tapoja kouluttamiseen (hinku naksutteluun jälleen pääsi heräilemään). Koulutuksessa painotettiin tokoagin perustuvan puhtaasti positiiviseen vahvistamiseen joten pakotteet, selättämiset, kolinapurkit, eristämiset ja fyysiset rankaisut saa (pitää mielestäni joka tapauksessa heittää biojäteastiaan kotonakin) jättää kotiin treeneihin lähtiessä.


Lähdimme kouluttautumaan lajiin koska tokoagi on ennenkaikkea hauska, yhteinen harrastus. Siinä opitaan erilaisten temppujen avulla hyödyllisiä taitoja, se sopii kaiken ikäikäisille, tasoisille (myös remmirähjät jne.) sekä kuntoisille koirille. Temput sovelletaan niin, että jokainen koirakko pystyy osallistumaan kurssille! Kyseessä on ennekaikkea laji, jonka sisällä ei kilpailla ja jonka saa suorittaa koiran ollessa hihnassa.

Lisäksi erilaiset tasot joita löytyy aina kiertokoulusta ylioppilaaksi vaikeutuvat pikkuhiljaa niin, että jokaisen on mahdollisuus suoriutua kurssin päätteeksi olevista tenteistä. Koulu alkaa alkeista, eli kiertokoulusta jossa pääpaino on luonnollisesti koiran ja omistajan suhteen luominen sekä syventäminen. Yhteistyöhön ei voi panostaa liikaa ja tokoagiin on matala kynnys lähteä näitä asioita harjoittelemaan ja kehittymään yhdessä koiran kanssa!

Koulutuksessa näimme myös alakoulun koiruus- ja taitavuusluokan tenttien suoritukset. Kaikki suoritukset menivät hienosti läpi ja porukka siirtyy seuraavalla lukukaudella sitten keskikouluun! Mahtavinta koulutuksessa on luonnollisesti sen tarjoama vapaus -esteitä luodaan kaikesta mahdollisuudesta ja vain taivas on rajana! Kaikki perustuu koiran ja omistajan väliseen yhteistyöhön ja sen vahvistamiseen joten erilaiset taidot, tehtävät, esteradat ja temput ovat myös tukevat näitä asioita.

Meitä tokoagin kouluttajiahan ei vielä varsinaisti monia ole, eikä tietoakaan lajista ole netti pullollaan joten on hienoa olla mukana sitä porukkaa joka lähtee viemään lajia tunnetummaksi. Toivotaan, että laji on yhtä hauskaa myös muiden mielestä ja kannatus sen mukaista! Nyt kuitenkin koko pääkoppa vielä niin täynnä sulateltavaa tietoa ja pohdintaa, että lisää aiheesta tulossa myöhemmin. Lisäksi tietoa tulossa myös yhdistyksemme kotisivuille; 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)