sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Haasteena liikuntapäiväkirja!

Voit kopioida myös ylläolevan kuvan osallistuessasi haasteeseen
Koiraihmiset keskustelevat usein siitä, paljonko koiran kanssa oikein liikutaan loppujen lopuksi. Montako tuntia koira viettää päivästään sohvalla ja miten paljon sille tarjotaan erilaista tekemistä ja paljonko luonnostaan vaeltava eläin pääsee liikkumaan? Loppujen lopuksi on hyvin vaikea arvioida, miten paljon viikossa tulee liikuttua koiran kanssa tai paljonko sille tarjoaa päivän mittaan tekemistä esimerkiksi aktivointilelujen parissa. Harrastukset ovat kuitenkin pieni osa jokaisen koiran arkea eikä yhden päivän harrastamisen pitäisi olla syy toisen päivän totaalilaiskottelulle.

Mä voin rehdisti sanoa, että meillä liikutaan ja touhutaan aika-ajoin todella vähän! Pikapissatus tarkoittaa nimenomaan pikapissatusta ja sadesäällä meistä jokaiikka käpertyy sohvan syvimpään nurkaan vilttien alle. Kuitenkaan viikon saldoa liikunnan määrästä tai aktivoinnista en tiedä. Joskus ulkona vietetään aamulla 10 minuuttia, seuraavana aamuna saattaa mennä tunti ja riippuen toki liikunnan muodosta -vetopäivinä suurimmat fyysiset energiat puretaan sielä eikä tehdä pidempiä lenkkejä kun taas "treenittöminä" päivinä pitäisi tehdä pidempiä "normilenkkejä".

Tottakai jo terveyden vuoksi kannattaa seurata että niin omistaja kuin koirakin liikkuu ja ulkoilee tarpeeksi. Liikkumisen seuraaminen on älyttömän helppoa! Ota tyhjä vihko (tai paperi jääkaapin oveen), kirjoita päivämäärä jonka alle listaat päivän aikana talsitut kilometrit, koiran aktiviteetit, harrastukset ja montako minuuttia/tuntia päivässä liikkumista kertyi.

Mikäli et ole vielä tutustunut HeiaHeia! -palveluun, kannattaa tutustua jos siitä vaikka olisi hyötyä. Palvelussa voi asettaa omia treenitavoitteita, luoda treeniohjelmia ja koota viikon päätteeksi tilaston siitä, miten paljon tuli liikuttua. Mikä parasta se toimii helposti myös puhelimella!

Itse tottakai (omista tarpeistahan tämmöset haasteet aina lähtee..) aion kirjata kaikki viikon liikkumiset ja tekemiset ylös ja syteen tai saveen -myös julkistaa ne koko kansalle yhdessä postauksessa. Kuinka moni muu uskaltaa lähteä mukaan ;)?

33 kommenttia :

 1. Aaa! Ehdottomasti mukaan tähän! Ja taidampa minäkin julkaista tilastot viikon kuluttua, niin päästään oikein ajan kanssa vertailemaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa, toivottavasti teillä on ahkera viikko takana, meillä ei nimittäin ole :D!

   Poista
  2. Haha, meillä meni kohtalaisesti (; Blogissapostausta asiasta!

   Poista
  3. Hyvä te! meenki innokkaana lukemaan sun postausta -->

   Poista
 2. Mä aloitin ko. seuraamisen kohta 4 kuukautta sitten. Laitoin puhelimeen sopivan softan, joka seuraa aikaa ja matkaa ja laitan sen joka kerta päälle kun lähdetään likan kanssa ovesta ulos. Kohta on 1000 kilsaa täynnä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä softalta, minkä niminen? Ja kilsamäärä kuulostaa kyllä aika hyvältä ;)!!

   Poista
 3. No mepä "osallistuttiin" jo viime viikolla ja aika surkeaksi ne liikunnat jäi vaikka marraskuussa yleensä pitäisi jo olla kunnolla kilometrejä takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, en tiä tekeekö tää synkeys vai mikä, mutta jotenkin hirmuvaikea saada itteensä liikkeelle kun ei ole päivän valoa millä liikkua!

   Poista
 4. Me ollaan mitattu käytännössä kaikki omat lenkit jostain tuolta huhtikuulta asti RunKeepin avulla. Joskus jää jokunen reissu tallentamatta (erityisesti ilta/aamupissatuksille saattaa näin tapahtua), mut pääsääntöisesti kaikki lenkeiksi luokiteltavat ulkoilut on tallessa. Voitais ottaa tää haaste silti vastaan tulevan viikon osalta eli jos vaan suinkin muistan, listaan blogiini meiän ulkoilut tossa viikon päästä sunnuntaina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hitto kun muistais mitenkää ottaa sykevyön aina mukaan! Mulla on niin huono muisti että muistan laittaa sen varsinasiin treeneihinki mukaan että millä ihmeellä muistasin sen normilenkeille! Mutta ideanahan toi on loistava!

   Poista
  2. Ite asiassa sykevyö rannekelloineen on ollu meillä mukana viimeks varmaan syyskuussa, sillä eipä se itelläkään muistu mukaan ikinä toisin ku se aina mukana kulkeva kännykkä. Kerranki mulla oli reteästi sykevyö päällä, mut se hommaan vaadittava rannekello ootteli kotona, joten se siitä sykeseurannasta sitte. x) RunKeeperin ilmaisella mobiiliversiolla seuraanki yleensä vain matkaa, vauhtia ja reittiä, vaikka paras infohan jäis talteen yhistämällä sen sykevyön siihen kaveriksi.

   Poista
 5. Haaste otettu viikko sitten vastaan ja piakkoin julkaisen meidän säälittävän viime viikon.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei! Tuskin teillä niin surkea viikko oli kuin meillä :)!

   Poista
 6. Otimme haasteen vastaan viikko sitten ja nyt on faktat blogissa. Yllätyin kuinka vähän kilometrejä kertyy kun laittaa mustaa valkoiselle! Mielenkiintoinen tehtävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, tää lähtee heti stalkkaileen blogia --> :)

   Poista
 7. Viikon 18.11.-24.11. ulkoilut koiran kanssa: Maanantaina päivällä reilu 1,5h lenkki, josta koira oli vapaana suurimman osan.
  Tiistaina peruslenkki, noin tunti.
  Ke päivällä yli 2h lenkki mettässä ja maantäyttöpaikalla kiipeilyä. Lisäksi pallottelua läheisellä pellolla. To kaksi lenkkiä päivällä.
  Pe palloilua pellolla ja n.40 min lenkki ja päälle kauppareissu. Takaisin tultiin junaradan kautta eli yhteensä ehkä noin tunti ulkoilua tuli siinä. Radalla vapaana.
  La pieni aamulenkki ja päivällä nopeahko lenkki ennen töihin lähtöä.
  Su yli 2h lenkki, vapaana pääosin. Ja lenkin päätteeksi mentiin koirapuistoon, jossa sai leikkiä ainakin puolisen tuntia toisen koiran kanssa.
  Näiden lisäksi tietenkin aamu/iltapissatukset, mitkä meillä hoituu yleensä tuossa viereisessä pikkumetikössä ja pellolla. Koira siis vapaana. Joskus käyn iltaisin myöhällä vielä lenkilläkin.
  Teen iltatöitä (4-5 h/ilta), joten pisimmät lenkit pyrin tekemään päivällä valoisaan aikaan. Melkeinpä joka lenkillä koira saa juosta vapaana. Ulkoilun lisäksi tulee treenailtua perustottelevaisuutta ja erilaisia temppuja jonkin verran. Ja lenkeilläkin harjoitellaan usein mm. luoksetuloa, luvan kysymistä, noutamista, odottamista ja omistajan etsimistä :)
  Koira on 1v. 3kk ikäinen sekarotuinen uros, pk collie-saksanp.koira-hirvikoira.
  Tämä viikko oli aika normaali meillä ulkoilujen suhteen. Aina tilanteen mukaan mennään, joskus ehtii enemmän kuin toisinaan. Töihin lähtiessäni jätän koiralle yleensä jotain nakerrettavaa, luita tai täytetyn kongin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on liikuttu hyvin! Onnea on se, että on vapaana valoisaan aikaan koiraa liikuttelemassa ja että on mahdollisuudet pitää koiraa noin paljon irti -aivan mahtavaa :)!!

   Poista
 8. Oli pakko testata itsekkin tuota haastetta, kiva idea! :) Täytyypä kokeilla joskus ensi vuonna uudestaan ja verrata tuliko yhtään sama tulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän liikuttiin hyvin viikon aikana, reipas 40km hihnassa ei ole huono määrä lainkaan!

   Poista
 9. Haaste otettu vastaan ja saatu jopa blogiinkin asti! :) Pisti miettimään, millaisen elämän sitä koiralleen tosiaan antaa, parasta oli ettei siitä ajatuksesta nyt ihan totaalisesti masentunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin meni tosi hyvin :)! Ihana lukea näitä päiväkirjoja kun porukka oikeesti laittaa tosi hyvin ylös mitä ovat tehneet :)

   Poista
 10. Haaste otetaan vastaan, vaikka vähän myöhässäkin. Kilometreistä tiedän jo nyt, että niitä on koirien osalta turha mitata ja omistajallekaan niitä ei välttämättä arkisin paljon kerry, koska koirat ulkoilevat "aina" vapaana, kiitos korvessa asumisen. Mutta silti tahtoo toisinaan jäädä vähän liikaa niitä iltoja, kun urheilu jää takapihalla juoksemiseen. Ehkä tuollainen viikkoseuranta olisi hyvä liikauttamaan taas enemmän liikkeelle, ja jospa kohta pääsisi husky-sekoituksenkin kanssa koirahiihtoa kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä mitään myöhässä ole, tää on aina ajankohtanen haaste kaikille :) Mekin toivotaan täälä lunta, pääsis kokeileen noita varastosta pemmastettuja suksiakin joskus :)!

   Poista
 11. Oletko jo kirjoittanut tuloksista? Selaan merkintöjäsi nurinkurisesti kännykällä niin ei äkkiseltään sattunut silmään.
  Minä olen käyttänyt Heiaheiaa jo pari vuotta. Koiran kanssa lenkkeillessä harvoin jaksan ja muistan käyttää askelmittaria tai vastaavaa mutta arvioin kilometrit keskinopeudesta tai tutuista, mitatuista lenkeistä. Tänä vuonna me on liikuttu keskimäärin 8km päivässä. Lukua vääristää se, että siinä on vain mun ja koiran lenkit ja myös mies lenkkeilyttää koiraa ehkä kerran viikossa. Lisäksi aktivointi tai koirapuistoilu puuttuu kokonaan. Voisin ehkä joskus laskea kuinka aktiivista koiran elämä ihan oikeasti on. Tosin laskutilanne vois innostaa touhuamaan sen kanssa enemmän että tulee kauniimpi tilasto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh! Liian monta rautaa tulessa niin aina unohtaa jotain (kuten vastata näihin kommentteihin ajoissa!). Viikon merkinnät löytyy täältä: http://www.rahinaryhma.com/2014/02/liikuntapaivakirjan-tuloksia.html

   Pitääkin alkaa käyttää tuota heiaheiaa, sinne on tullut vaikka mitä ulkoiluvaihtoehtoja myös meille koiraihmisille :)!

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)