keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vali vali ja Helsingin kaupunki on paska. Vai onko?

Aika moni tais lukea tän uutisen Kuono.fi.stä?

Ensinnäkin, on hienoa että koiraihmiset ovat kerääntyneet yhteen, askarrellut vapaaehtoisvoimin erilaisia esteitä ja temppuratoja. Mutta että ihan koirapuistoon sitten keksivät ne sijoittaa? Kaikki tietää mikä on koirapuiston käyttötarkoitus; se on (koiranomistajien kohtaamispaikka) koirien kohtaamispaikka, jossa koira saa kaupungin ruuhkaisten katujen sijasta ilotella välillä ilman hihnaa, tutustua lajitovereihin ja juosta tuhatta ja sataa riekkuen, mahdollisimman turvatuissa olosuhteissa. 

Omistajan ei tarvitse näin pelätä että koira juoksisi auton alle, lähtisi rusakon perään kadoten viikoiksi. Mahdollisimman turvattu; puisto on siitä huolimatta aidattu alue jossa on vähintääkin pari penkkiä koiran ilakointia ihasteleville omistajille, roskis jos joku viitsisi joskus kerätä karvapallonsa jätökset, huikeissa mestoissa se tehdään helpoksi tarjoamalla jopa koirankakkapussiautomaatti. Lisäksi puistossa saattaa olla katos ilmoitustauluineen.

Näin ollen, puistossa on vaarallinen aita jota päin koira saattaa juosta ja katkaista niskansa. Se saattaa juosta päin roskista, kakkapussitelinettä, katosta, penkkiä, ilmoitustaulua (ootteko miettiny miten vaarallisia esimerkiks pelkästään jaloillaan olevat ilmoitustaulut ovat kun koirat ryntäilee sen ali lyöden päätään ilmoitustaulun alareunaan?), tai mikä järkyttävintä. Koira saattaa juosta päin jotain ihmistä tai toista koiraa jolloin törmäyksestä kärsii kaksikin eri osapuolta.

Lisäksi vaikka puistossa on kielletty keppien sun muiden heittely, löytää koira sen kepin aina jostain ja sitten riekutaan sen kanssa. Kohtahan se on jo poikittain kurkussa ja koira kuolee siihen paikkaan. Samaan aikaan puistossa on perhe lapsineen todistamassa tätä tilannetta saaden ikuiset traumat.

Vaarallinen mesta siis jo ilman noita temppuratojakin! Ei kannata mennä sinne koskaan. Pidetään ne koirat jossain pumpulissa (tukehtumisriski!) ja vältetään vaaratilanteita.


Okei. Siinä missä koiraihmisiä voidaan kuvailla iloisiksi ja avoimiksi ihmisiksi (noot), niin ollaanhan me aika valittajia. Tai osa meistä, koiraa ei koskaan pitäisi luovuttaa ihmiselle joka ei omaa maalaisjärkeä, jotenkin niin kuitenkin aina tapahtuu ja sitten saadaan aikaiseksi tällainen uutinen josta sitten paasataan koirapalstat facebookissa täyteen ihmisten järjen vähyyttä. Totta, koiran kanssa eläminen on vaaratilanteita täynnä, aina voi sattua ja tapahtua jotain täysin odottamatonta.

Mutta tässä jutussa on tosiaan kaksipuolta. Turha syyttää Helsingin kaupunkia tästä ratkaisusta. Ensinnäkin; on ihan totta, että erilaisille harrastuvälineille on omat harjoittelupaikat. Mikä idea niitä on ollut edes laittaa koirapuistoon jonka tarkoituksena ei ole olla treenipaikka agilitylle?

Toisekseen, ennen kuin kukaan alkaa paasaamaan ja moittimaan Helsingin kaupunkia, alla olevassa kuvassa näkyy aika olennainen teksti ja syy siihen miksi kyseisiä harjoitusvälineitä sielä ei tulevaisuudessa ole:


Joku valopää (omistaja siis, ei koira) keksi pyytää korvauksia kun koira intoillessaan sattui juoksemaan päin tolppaa. Oliko kyseessä sitten harjoitusvälineen vai ilmoitustaulun tolppa, en tiedä mutta varmaa on että kaupunki haluaa minimoida riskit jo pelkästään korvausvaatimuksille. Eikö kyseisen koiran omistajalla sitten ollut tapaturmavakuutusta koiralleen ja jotain kautta piti rahoja kiskoa, en tiedä.

Toivottavasti tämä ei kuitenkaan lannista niitä vapaaehtoisia jotka ovat esteitä puuhastelleet. Etsikää joutomaa, ottakaa maan omistajiin yhtettä ja kysykää voisiko esteet sijoittaa sopivampaan paikkaan harjoittelua varten? Jos joku haluaa harrastaa vaikkapa sitä agilityä muuten vaan, niin varmasti siihen löytyy paikka ja mahdollisuus muuallakin kuin koirapuistossa joka ei siihen tarkoitukseen ole.

Semmonen vapaapäivän purkaus. Olen puhunut.

3 kommenttia :

 1. Mua ei hirveästi haittaa niiden esteiden katoaminen Uutelasta. Hyppyesteitä oli kolme, rimankannattimet oli kiinteät naulat tai vastaavat töröttäät, rimat liian korkealla ja esteet kiinteät ja liian lähellä toisiaan. Keppejä nyt on suht vaikea sössiä. :D Musta on kiva, että koirapuistossa on virikkeitä, mutta ne voisi järjestää turvallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No erityisesti noiden tietojen pohjalta on hyvä että esteet on päätetty poistaa puistosta minunkin mielestäni. Virikkeinä hyviä puistossa on epätasainen maasto (en tarkoita kaivettuja kuoppia :D), puut ja pensaat. Eiköhän niiden seassa juokseva koira ole varsin tyytyväinen :)

   Poista
 2. Joo ei aksaesteet kuulu koirapuistoon. Valoja päälle ihmisillä taas. Syystä niitä kursseja järjestetään - urpotkin voi mennä kokemattomien koiriensa kanssa tietävien ja osaavien ihmisten valvonnassa ja ohjauksessa kokeilemaan ja harrastamaan. Aksa on oikeasti vaarallinen laji ja mulla nousee raivo aina, kun kattelen jtn porukan itse kyhäämiä keinuja, jotka on raakalautaa ja niin kiikkeriä, että ihme etteivät lahoa alta. Noin niinkuin esimerkkinä. Mun mielestä on ajattelematonta rakennella koirapuistoon esteitä. Varmaan olis kysyntää jollekin agilitypuistolle, mutta sillain, että paikka olis auki 8-16 ja siellä olis ohjaajat valvomassa ja auttamassa. Paikalle sais mennä oman halunsa mukaan, mutta kukaan ei pääsis urpoilemaan valvomatta siellä. Huh. Ihan kiehuttaa, että kehdataan valittaa noiden rakennelmien purkamisesta.

  VastaaPoista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)