keskiviikko 28. elokuuta 2013

Aikamoisia säihkysilmiä!

Aikamoinen säihkysilmä! Oon tässä haasteen aikana lueskellut osallistuneiden blogeja ja mietteitä haasteesta. On ollut tosi mahtava lukea muiden kokemuksia (niin hyviä kuin huonoja) haasteen etenemisestä. Lisäksi moni on osannut tosi hyvin soveltaa ohjeistusta itselleen parhaimmaksi. Ninja oli löytäny naksuttimen kätevyyden ja hauskuuden myös muihin treeneihin, toivottavasti moni muukin on löytänyt naksuttimen koulutukseen! Ehdottomasti odotellaan ninja lisää sun tarinointia naksuttimesta!

Kuten monella muullakin, toi naksuttelu voi olla sairaan vaikeaa toteuttaa oikeasti! Se yhdeksän minuuttiakin voi olla vaikeaa. Musta oli kuitenkin kiva kuulla että muutamalla esimerkiksi säihkysilmän myötä lenkkeilyssä on huomattu eroja, Leica ottaa jo vähäisen kontaktiharjoittelun myötä paremmin katsekontaktia itsenäisesti, samaten koeruuvet blogin Ara on myös saanut paljon puhtia säihkysilmä haasteesta lenkkeilyyn. Sielä tehdään haaste kätevästi ennen lenkkeilyä parkkipaikalla! Kyseinen blogiteksti oli kyllä mahtavaa luettavaa!

Mutta toki, niitä ongelmia tuli myöskin; osalla omistajista/koirista lopahti kiinnostus tai tulokset eivät nousseet (katseiden määärä). Tai koiran silmät alkoivat tekemään liian nopeaa liikettä silmien ja palkan välillä kuten esimerkiksi Virkulla kävi. Parhaita on nää videot joita löyty ainaki hurttateaminki blogista. Niistä saa kivasti lisäpuhtia omiin treeneihin ja tekemiseen, näitä lisää :)!

Mitenkäs meillä on mennyt?
Vaihtelevasti. Liian vähälle on jäänyt yleistäminen -mutta on pidetty hauskaa ja pyritty tekemään kaikki treenit. Lisäksi lappu jääkaapin ovessa muistuttaa tyhjiksi jäävistä ruuduista, mikäli treenit jääpi tekemättä. Häiriökartalle on lisätty rakseja vain tiettyihin paikkoihin, mutta kontakti on parantunut selkeästi Rytmin kohdalla!

Samperi ottaa tosi hyvin kontaktia muutenkin (joskin nykyään huomattavasti vähemmän kaiken reenailun vähenemisen myötä), oikeastaan Rytmi on ollut se vaikeampi tapaus. Laiskat koirat usein ovat ;). Yllä mainitsin ainakin pari ongelmaa joita löysin blogeista ja joita myös me kohdattiin treenihaasteen aikana.

Rytmille harjoituksista sai helposti (vaikka kyse olikin vain minuutista!) tylsät, lisäksi Rytmi ei pidä kosketuksista treenitilanteessa -toisinsanoen meillä oli helpompi alkaa heittämään palkat lattialle kuin kurottelemaan kohti koiraa palkkaa antaessa -toki tämä hidasti meitä mutta määrä ei ole tärkein vaan innokas katsekontaktin hakeminen. Lisäksi meillä käytettiin ääntä ja tehtiin harjotukset iloisella mielellä jolloin koiratkin oli iloisesti mukana treenaamassa! Lisäksi palkkojen heittäminen toi Rytmille intoa lisää kun ei tarvinnut paikallaan tapittaa.

Samperilla alkoi kanssa tuo silmien ja namitaskun välin vatkaaminen silmillä aika aikaisessa vaiheessa. Jossain vaiheessa jätin kuitenkin palkkaamatta ne, ja palkkasin ainoastaan katseet jotka olivat minuun kiinnittyneet aina naksahdukseen saakka, ja palkka tuli sitten. Välillä pidemmillä katsekontakteilla ja sitten taas lyhyemmpillä katseilla -vaihdeltiin siis kestoja ja silmien ja namitaskun välinen vatkaaminen on huomattavasti vähentynyt.

Videoilta viikon takaa pystyy aika hyvin hahmottamaan nämä ongelmat:
Samperin katseen vatkaus ensimmäisen minuutin aikana. Kuten huomaa, mä usein palkkaankin sen myös siitä että se katsahtaa jo mun taskua, lisäks annan sille kädellä jo merkin ennen palkkausta että palkka on tulossa, jonka vuoksi se myös seuraa mun kättä.

Rytmin ekat kaks minuuttia:

Muistakaahan kaikki säihkysilmät, että tärkeintä ei silti ole määrä vaan onnistumiset! Kun koira tekee yhtä liikettä monta kertaa oikein, siitä tulee sille uusi käytös josta se on hyötynyt (kuten pallojen perään juokseminen, istuminen, vetäminen hihnassa, leipäpussin varastaminen jne..). Jos vaikka jokaisen minuutin aikana koira katsoo sinua kymmenen kertaa, saatte viikossa 630 onnistunutta katsekontaktia! 63:lla minuutilla! Se on hurja toistomäärä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)