maanantai 26. elokuuta 2013

Hauskasti lähellä

Treenihaaste 2.
Ottaessasi haasteen vastaan, lisää kuva postaukseesi ja linkitä tähän postaukseen

Aikaisempaan treenihaasteeseen jatkoa luvassa. Toivottavasti jokaisella on kontaktiharjoitukset sujuneet hyvin ja olette jaksaneet maltillisesti treenata koirienne kanssa tuloksia saaden! Tämän viikon haaste toimii täysin samalla pohjalla kuin viimeviikonkin. Eikö kontakti suju? Älä siis pidä kiirettä tähän haasteeseen osallistumisesta mikäli kontaktiharjoitukset ovat teillä vielä kesken. Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka! Huomaathan, että myös tämä harjoitus vahvistaa kontaktianne ja on tärkeä pohja monille erilaisille liikkeille!Edellisestä treenihaaste postauksesta voit tarkistaa millaisia välineitä sinulla olisi hyvä olla treenatessasi (kello, naksutin, palkka, treenivihko). Lähellä pysyminen on avain koiran irti pitämisessä sekä moniin erilaisiin liikkeisiin, merkittävimpänä luoksetulo ja hihnassa nätisti kulkeminen.


Harjoitusten idea on varsin yksinkertainen, koiran osoittaessa huomiota sinuun, otat askeleen taaksepäin koiraa kehuen, palkkaa koira sen ollessa vieressäsi. Pidä aluksi matka hyvin lyhyenä, pidennä vasta kun koira tulee heti innokkaasti luoksesi palkkiota hakemaan!

Aloita jälleen ottamalla koiralle tuttu häiriötön tila esimerkiksi sisätiloissa. Varmista että ympärilläsi on tilaa parin metrin liikkumiseen. Voit pistää koirasi hihnaan, mikäli se saattaa lähteä toisiin huoneisiin. Oletettavaa on, että viimeviikkoisen kontaktiharjoitusten jälkeen koira kuitenkin tulee innokkaana luoksesi ja pysyy lähelläsi mielellään. Ole kuin patsas siihen saakka kunnes koira tekee jonkun liikkeen sinua kohti.

Koiran tehdessä liikkeen sinua kohti (ei tarvitse olla katsekontakti!), kehu koiraa ja peruuta askel taaksepäin, palkkaa koira kun se saavuttaa sinut. Laita kello päälle ja aloita minuutin harjoitus. Muista kehua koiraa kaikesta sinuun kohdistuvasta liikkeestä koko minuutin ajan. Mikäli koirasi huomioi suuntaasi paljon -varaudu isolla kasalla herkkuja!

Tee kolme minuuttia treeniä pitäen jokaisen minuutin välissä tauko.

Koiran kehittyessä muuta askelluksiasi, tee täyskäännöksiä, ota juoksuaskelia, tee U-käännöksiä ja palkkaa koira aina sinut kohdatessaan (tottistelijat mielellään vielä vasemmalle puolelle). Pidennä matkoja, harjoittele puistossa, koiran ollessa metsässä vapaana jne.. Älä kuitenkaan etene liian nopeasti vaan varmista aina että koirallasi on onnistumismahdollisuus siihen mitä olet siltä vaatimassa!

Apuja ja kyselyjä voit tämän viikkoisesta haasteesta lisätä kommentointilootaan. Pyrin vastaamaan jokaiselle parhaani mukaan :)! Luen myös vanhat kommentit joten vaikka aloittaisit haasteen paljon myöhemmin, voit kysellä haasteesta tässä postauksessa :)

Ensimmäisen viikon haaste:

8 kommenttia :

 1. Ihana kuva :) Tartun taas haasteeseen, vaikka mulla onkin työharjottelu ja näyttö menossa, katotaan kuinka paljon saan aikaan :D Ainakin Maisan kanssa täytyy tätä treenata.

  VastaaPoista
 2. Eikö tähän "hauskasti lähellä"-haasteeseen ole ohjeita vaihe vaiheelta, niin kuin muissakin haasteissa on ollut? Näkyy vain tuo kuva ja sitten on tyhjää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kyllä tekstien pitäisi näkyä! En tiedä mitä blogger sekoilee, vaihdoin fontin väriä, näkyiskö nyt :)?

   Poista
 3. Haluatko tarkentaa vähän näitä ohjeita tyhmälle? :D Siis koira liikahtaa mua kohti-->peruutan->koira tulee luo->palkka? Miten sitten jatketaan, koska nythän se koira on siinä mun välittömässä läheisyydessä, eikä välttämättä pääse enää lähemmäs ja jos mä liikun kauemmas niin teenkö sitten saman, jos koira seuraa->peruutan->koira tulee luo->kehut ja palkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkkauksen voi tehdä toki niinkin, että heittää namin metrin päähän jolloin koira ajautuu kauemmas sinusta ja voitte ottaa uuden toiston. Tai sitten niin että vaikka koira on lähelläsi, otat askeleen taas taaksepäin ja koiran seuratessa kehut ja palkkaat eli juurikin noin kuten kirjoitit :)

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)