lauantai 3. maaliskuuta 2012

Pilheet

Meillä on koirat aina mukana. Oli kyseessä sitten kesäinen reissu kaupunkiin tai etkoilut/jatkoilut tai vaikka oltaisiin muutamalla kosken rannassa. Nuo on pyörinyt aina mukana, enkä ole koskaan asiasta edes tajunnut tehdä mitään numeroa -ei niitä viiti kotiinkaan jättää kun tykkäävät olla mukana eivätkä turhista ressaile. Oikeastaan odotan kesää innolla; kosken rantaa, lämmintä ilmaa ja paljon ihmisiä. Valtavaa <3

Juhlittiin viikonloppuna erinäisiä vuosipäiviä -moon täs (..ja koiratkin siinä ohessa) nyt vuoden sinkkuillu, tampereelle on muutettu, työkuviot muuttunu ja vaikka mitä. Aikamoinen vuosi takana. Kaikesta on selvitty, vielä kun saisi koirien kanssa noi treenit kulkeen ja aikaseks niin olis aika kova juttu.. :)
Oli niitä koiria yksi taikka neljä, meillä on juhlittu aina. Välillä koko suvun kesken ja välillä pienemmällä porukalla. Välillä alkoholin kanssa ja usein myös ilman. Porukassa on outoja naamoja ja vierailevia tähtiä niinkuin tuttujakin. Tähän meidän koirat ovat tottuneet, etkot juhlat ja jatkot.

Kun ensimmäisen koiruuteni mummun, eli lalan -sain ollessani alle 10 -vuotias. Meidän suvussa on aina juhlittu suurella porukalla, myös koirien kanssa. Eikä sitä ole koskaan kavahdettu missään, koirat kulkee sinne minne omistajatkin menevät, varsinkin kesäisin. Tähän tottuivat myös omat koirani. Kun ylä-aste ikääkin kertyi, koirat matkustivat mukana niin skopen kuin traktorin hytissä mukana. Ne on ollu mukana telttailemassa, juhannusfestareilla 10tuhannen ihmisen joukossa, nukkuneet jatkoilla vieressä kun muut pelaavat juomapeliä vielä aamun myöhäisimpinä tunteina. Luonnollisesti siinä ohessa hurmaten vieraat ja saaden tuhannesti rapsutuksia.

Ikää kirjoittavalla on tällä hetkellä piirua vaille 22-vuotta. Juhlia on ja niitä tulee olemaan. Muuan koiraihmiset pohtivat tovi sitten kovaan ääneen, onko oikein ottaa koira mukaan juhliin ja kärsiikö koira juhlista. Häkellyin hieman.

Meillä Rytmikin on pennusta asti ravannut kaikenmaailman juhlissa mukana tutustumassa "hieman" alkoholia nauttineisiin ihmisiin, istunut ja nukkunut tunteja etkoilla ja sitten taas jatkoilla. Alusta asti koko lauma on ollut mukana jokaisen kodin tupareissa ja läksiäisissä. Kärsivätkö koirani tästä? Ei mielestäni. Meillä jätkät on niin tottuneita ympärillä olevaan hälinään, että eivät edes noteeraa meillä istuksivaa porukkaa enää hetken päästä. Välillä saattavat syömistä kerjätä -mutta jatkavat sitten uniaan tai rapsutusten saamista.

Samperia en voisi kuvitella kylläkään vieväni vieraaseen paikkaan niin, että jättäisin sen sinne yksin esimerkiksi yöksi. Samperilla ei ole ressiä niin kauan kuin olen paikalla -mutta yksin vieraassa paikassa se ressaantuisi -siinä menee samperin raja.

Odotan innolla kesää kun koiria pystyy helpommin ottamaan paikkoihin mukaan. Niin terasseille kuin pussikaljoille puistoon. Ja uskon koirien odottavan sitä yhtä paljon -meillä nimittäin on terassille koiruuksille aina omat eväät mukana. Mikäs niillä siinä nauttien kesästä luita syöden ja omaa vettään nauttien, ei hullumpaa hommaa.

Tottuttakaa ihmiset ne koirat jo hyvissä ajoin juhlintaan, mikäli juhlijakansaan kuulutte. Kyllä ne koirat menee monessa paikassa mukana eikä ressaa tilanteista jotka on niille arkipäivää ja joista niillä on hyviä kokemuksia. Etkot on meidän koirien mielestä ihan jees :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)