perjantai 9. lokakuuta 2009

Rytmin treenit

Rytmin kanssa ollaan jo aloiteltu hieman myös tottistreenausta. Vaihtelevalla menestyksellä ;) En muistanutkaan miten rasavilli ja malttamaton tällainen reipas 14 viikkoinen voikaan olla! Mutta kaikesta huolimatta treenit sujunut ihan hyvin -Rytmi hoksaa asiat tosi nopeasti ja palkkana käy vielä leikkiminen +nakit tietysti.

Rytmin kanssa pyrin siihen että se saa 2 ruoka-annostaan päivässä "työstä". Eli tehdään aina toisella ja kolmannella ruokinnalla (Rym saa päivässä 4 krt ruoan) jätkälle jälki jota seuraamalla se päivän ruoka sitten löytyy.

Niin, ja meillä käskytetään rymrymiä ruotsiksi. Ajattelin tällätavalla välttää nää pikkulasten väärät palkkaukset. Meillähän samperin kanssa menny perseelleen kun pikkulapset käskyttää istumaan ja jos jätkä menee maahan se saa silti palkan. Ei ihan toimiva yhdistelmä joten koitetaas näin tän koiran kanssa.

Mutta,  tässä on meidän liikesuorituksia, kuvien ottaja Päivi :)
Kuvat saa suuremmiksi niitä klikkaamalla :)


"FÖLJA" seuraa
Seuraa on meillä aloitettu ihan yksinkertaisesti imuuttamalla. Nakkia tai ruokaa käteen ja menoksi. Ihan pieniä pätkiä, niitä kuitenki aina pikkusen (puolella askeleella) pidentäen. Jätkä on honannu todella nopeasti mitä tässä haetaan, ja pikkuhiljaa olenkin jo ottanut käden liikkeestä pois.

Toki edelleen välillä laitan käden "muistutukseksi" alas jos näyttää siltä että seuraaminen menee päin honkia. Rytmi poikittaa meleko helposti joten sitä on helppo korjata vielä tässä vaiheessa ihan vaan tällä makkarakouraimuuttamisella.

Pikkuhiljaa alan kuitenki etsimään Rytmiltä jonkinnäköistä katsekontaktia sieltä ryttyotsan syvyydestä. Vielä löytäminen tapahtuu lähinnä lelulla tai nakilla, mutta eiköhän se sieltä sitten ajan kanssa löydy -ihan ilman apuvälineitä :)

Lyhyesti meidän seuraustreeni:
Katsekontakti - liike - katsekontakti liikkeessä - vapaa!


 LEIKKI:
Pennun mielestä hauskin, mun mielestä yks vaikein asia :). Mulla on ongelma: mä kylvän kiitoksia ja kehuja -myös väärässä paikassa. Rytmi on äärimmäisen itsenäinen ja tuppautuu välillä leikkimään patukalla myös yksinään, joka ei tietenkään ole kehumisen paikka. Mun pitäisi muistaa kehua aina kun minäkin olen leikissä mukana. MUISTA MUISTA MUISTA -ehkä mä muistan sen nyt kun oon kirjottanu sen :)

Rytmi on aika innokas leikkijä ja leikki käy palkastakin -mutta kuten sanoin, rytmi on todella itsenäinen ja leikki saattaa ilman hihnaa karata yksinleikkimiseksi ja juoksemiseksi jossain iihan muualla kuin treenikentällä. Että se on työn alla :)
 


"DEN DÄR" tuo   
Meillä  aloitettiin ihan sillä että pidetään sitä noutokapulaa suussa -Oikein. Ja sekös vasta hankalaa onkin :) Rytmi klähmää kapulaa suussaan ja hakee sitä milloin mistäkin päästä. Kehumiset tulee kuitenkin vasta kun kapulaa kantaa oikein. Rytmi honaa jo että kapulan ollessa näkyville sen perään kannattaa juosta ja se vielä kannattaa tuoda takaisinkin -tästä olin niin ylpeä (Mehän siis samperin kanssa edelleen tapellaan noudon kanssa, sekun ei suostu ottamaan kapulaa suuhunsa )!

Poika ostaa istumisen, mutta paikallaan oleminen kapulan tippuessa maahan ei tietenkään ole vielä hallussa.

Niimpä treeni on tällainen:
istutaan - kapulan tippuessa maahan "den där" - kehumista ja yleensä jätkä köpötteleekin sen jälkeen luokse - vapaa ja palkkauksena ruokaa.

"SITTA" istutaan
Rytmiltä istuminen on tullut aina luonnostaan. Ja seonkin meillä varmin käsky tällä hetkellä :) Istumistä hyväksi käytetään luonnollisesti ruokaa odottaessa, hihnan laiton odottamisessa, ulos mentäessä, autosta tultaessa ja autoon mentäessä. Aina ja koko ajan :)
"VÄNTA" odota
Onnistuu kun käytetään istu -käskyä :). Tehdään tätä ihan pienellä matkalla ja erittäin, erittäin lyhyellä ajalla niin ettei poika varmastikkaan ehdi keskittyä mihinkään muuhun. Meillä ei myöskään vielä tiedetä mihin asentoon pitää luokse tullessa tulla, mutta ei se ole vielä tarkoituskaan. Oikeaa asentoa hierotaan kotisohvalla ja yhdistäminen tapahtuu sitten kun se on ajankohtaista :)"NER" maahan
Ongelma kohtia :)
Maahan meno onnistuu vielä tosin käsimerkein. Sisällä täysin moitteettomasti ja välillä ilman käsimerkkejäkin, mutta ulkona. Jos alusta on kylmä, märkä tai muuten epämukava -ei toivoakaan. Silloin homma menee epätoivoseksi takkuamiseksi. Rytmi kehittelee kaiken maailman poppakonsteja saadakseen nakin. Loppujen lopuksi (ehkä) vuovuttaen ja maahan menemällä. Miten mulla sattukaan kaksi kylmänarkaa koiraa?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)