torstai 15. lokakuuta 2009

Ruoan tienausta.

Meillä RymRym joutuu tienaamaan kaksi ruokaansa neljästä. Yleensä jäljellä, harvoin tottiksella. Vaikka Rytmille passaa palkaksikin vielä joskus nappulat, ei se ole niin tavoiteltava asia että sen takia kannattaisi tottisliikkeitä vetää, ehei :) Joten tottikset vedetäänkin yleensä ihan vain nakeilla ja jäljen reenailut ruoalla. Vielä ainakin toiminut, saas nähdä koska täytyy alkaa maustamaan ruokaa nakeilla että sitä jaksaa "etsiä" :)

Aluksi lähdettiin liikkeelle siitä, että tallasin noin 1m x 1m alueen jonka täytin ruoalla. Tarkoituksena tietysti että jätkä oppii että siinä kohtaa missä ihminen on kävellyt kannattaa olla -sieltähän voi löytyä vaikka ruokaa!

Toinen vaihe oli tehdä 1m x 1m alue josta lähti n.puolen metrin mittainen polku toiseen 1m x 1m  alueeseen. Kaikki nämä tallatut alueet siis täynnä ruokaa.

Nyt ollaan jätetty nää neliöt kokonaan pois kuvioista. Lähinnä siksi että Rytmi on tosi hyvin hoksannut että ihmisjäljellä kannattaa olla, mutta suurin syy siihen on se ettei poika opi "haahuilemaan" ja veteleen siksakkia jäljellä. Siksipä siis nykyään tehdään pelkkää janaa talloen jalat vieretysten vielä. Ylimmässä kuvassa oon merkinny mustalla mutkaviivalla missä jälki menee, jossei tallatusta ruohosta näe :) Ja koko janahan on täynnä ruokaa. Vielä toistaiseksi ollaan tehty pelkästään suoraa janaa -ettei vahingossa tule hypättyä liian suurta askelta kerralla :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)