lauantai 4. tammikuuta 2014

Alle 35euroa maksava henkivakuutus?

Muutamia vuosia sitten luin (oisko ollu vesikoiralehdestä?) tarinan kadonneesta vesikoirasta. Vesikoira oli läksinyt muistaakseni normaalilta metsälenkiltä ja kadonnut niille teilleen keskellä talven pimeyttä. Etsintöjä jatkettiin aika pitkään ja koiran pelastautumisen osalta tärkeäksi seikaksi nousi heijastimet. Pieni paleleva vesikoira oli mennyt suojaan heijastava takki päällään johon taskulampun valo oli osunut ja näin koira oltiin löydetty palelevana ja täristen -mutta ehjänä kotiin. Tuon tarinan jälkeen me on yritetty käyttää heijastimia pimeinä aikoina mahdollisimman paljon -ihan vain varmuuden vuoksi.

Uuden vuoden paukuttelun jäljiltä on vielä moni koira kateissa. Nyt kun luntakaan ei ole suuressa osassa maata, eletään oikeasti älyttömän pimeää aikaa! Monellakohan koiralla mahtaa olla edullisin henkivakuutus karkuteillä mukana?


Jos lähdetään metsään riekkumaan ja purkamaan energiaa, erityisesti isommassa laumassa on takki äärimmäisen epäkäytännöllinen päällä. Se tulee vain revityksi ja pahimmassa tapauksessa koira saattaa jäädä siitä oksiin kiinni jos takki tosiaan edes päällä vauhdin hurmassa pysyy. Parit halpisliivit on tullut aikanaan tokmannista ihanalla tassukuviolla ostettua ja rahat on kyllä menny hukkaan kuten liivitkin metsään. Kun taas arvokkaissa ja "tukevissa"  (myös mahan alle menevät) liiveissä se, että lumi pääsee liivin sisään mutta ei sieltä pois jolloin ainakin neekeripoika Rytmi paleltuu kovinkin helposti. Kesällähän nuo olisivat ihan käytännölliset kun lumesta ei ole tietokaan.

Rytmille ostin muutama vuosi sitten Hurtan huomioliivit klipsuilla ja on toimineet hyvin ainakin Rytmin päällä. Hurtallahan nuo heijastimet on aina tosi hyvät, eikä vuosienkaan saatossa oo kyllä vielä mihinkään kulahtaneet ja näkyy edelleen vaikka liivi muutoin olisikin likainen. Ite tykkään että liivi on mahan alta "auki" jotta lumi pääsee tarvittaessa myös tippumaan liivin alta. Lisäksi ton saa hyvin vaikka takin päälle jos tarve vaatii.

Kuten aina, syksy yllätti tänäkin vuonna ja tajusin ettei Samperilla ole yksiäkään heijastinliivejä tallessa joten kipaisin varastomyymälästä hakemaan metsästyskoirien ja valjakkoharrastajien suosimat Boosterin heijastinliivit. Tarranauhojen asennevammasta huolimatta niitä on kehuttu hinta/laatusuhteeltaan parhaimmiksi.


Ja kyllähän nuo vauhdissa päällä pysyvät vaikka tarrakiinnityksellä ovatkin. Liiveissä olevat tarrat laitetaan kiinni kaulan ja mahan alta, tarrakiinnikkeet ovat leveät eikä kyllä ihan heti irtoa. Jos oikeasti tilanne kävisi ja koira jäisi puuhun valjaistaan kiinni niin varmasti kuitenkin repeää joka taas mielestäni on parempi kuin se, että koira jää oikeasti jumiin puihin talvipakkasilla.


Nuo saa myös kätevästi esimerkiksi takin päälle ja harrastellessa valjaiden alle. Heijastuspintaa on reippaasti joka takaa hyvän näkyvyyden. Eikä sitten kukaan ammu mun koiraa mäyränä kun oranssi hehkuu varmasti metsän keskeltä :D!

Toinen tärkeä seikka on oikeasti kaulapanta ja numero! Vielä ei onneksi ole koskaan tarvinnut vastata puheluun jossa on sanottu koiran löytyneen metsästä, mutta kuten sanottua -sitä päivää odotellessa. Viime kesänä hankittiin kunnon kaulapannat nimilaattoineen ja puhelinnumeroineen. Jos vahinko käy niin numero on ainakin tallessa, kirjoitettuna myöskin heijastinliivien takapuolelle.


Halvimmat henkivakuutukset ikinä. Kaulapanta joka pysyy kaulassa varmasti (ei siis puolikuristava), huomioliivi ja nimilaatta, hintaa kaiken kaikkiaan alle 35euroa.

Niin ja tietysti, älkää myöskään unohtanko niitä omia heijastimianne! Heijastinliivit ovat rumat, mutta näkyvät koirien kanssa liikkuessa -erityisesti vauhdikkaammissa harrastuksissa ja metsässä liikuskellessa! Ellei sitten tietysti etsi jotain vuosisadan rakkaustarinaa metsästäjien suunnilta --> iltalehti.fi ;)!

6 kommenttia :

 1. Mä heräsin tohon heijastinliiviin vasta toissasyksynä, mutta nykyisin on koirilla aina vapaana ollessaan liivit. Pimeällä myös valjaat lisänä, joihin kiinnitetty led-valo.
  Pantaa en uskalla jättää metsään, jos jäävät siitä kiinni ja puh.nro kuluu liivistä pois, kun liivit kastuvat usein....ratkaisu kehitteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pantana mekin käytetään ihan normaalia. Mitään puolikuristavaa ei kannata metsään laittaa koska irtoaa nopeasti. Tietysti yksi vaihtoehto on lisätä heijastinliiveihin tuo numerolaatta esimerkiksi ompelemalla jolloin se pysyisi paremmin kiinni?

   Poista
 2. Kiitos tästäkin postauksesta! :D Oon niin kyllästynyt noihin Tokmannin heijastinliiveihin, että kyllä parempaa tarttis :) Lähteepä tilaukseen tuollainen ja numerolaatta teetetään myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä ollu tosi hyvä ostos meillä, toimii ja on kestäny meidän elon tosi hyvin :)

   Poista
 3. Mistähän mahtaa saada kestäviä numerolaattoja? Mustin ja Mirrin laatat ei kestänyt mun koirilla vuottakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihan kaiverruttaa se nimilaatta niin ei pääse numero kulumaan irti. Meillä on ollut tuo nimilaatta tosiaan kesästä lähtien eikä huomaa mitään eroa uuden ja käytetyn välillä. Hoitopaikassa tyrkättiin hoitajan toisen koiran numerolaatta (numeron vuoksi) jolla oli ikää myöskin reippaasti yli vuosi ja oli pysynyt uuden veroisena. Meillä tosiaan täältä hankittu laatta: http://www.unessanetshop.fi/nimilaatta-luu-hopea-e12-p-900.html :)

   Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)