lauantai 17. syyskuuta 2011

Liikunta - Kuri - Hellyys


Onjo pitemmän aikaa pitänyt ostaa noi Cesarin kirjat itselle ja lukea ajatuksen kanssa. Kuten moni varmaan tietää -en ole mikään Cesarin kannattaja. Toki Cesarilla on älyttömästi hyviä juttuja joilla viedä koiraa. Kaikissa kouluttajissahan on (Vilanderin hyvät puolet on kyllä raakasti vielä etsinnän alla)?

Nyt on sitten kirjat ostettu ja ensimmäinen kirja alleviivauskynän kanssa luettu. Hyviä juttuja löytyi vaan ei mitään häkellyttävää.

Kuten takakannesta voikin lukea; "Kirja valottaa kiehtovasti Millanin ihmeellistä matkaa Hollywoodin supertähtien suosioon ja maailmanlaajuiseen arvostukseen."
Kirjassa kerrottiin hieman liikaa minun makuuni omaa elämänkertaa. Vieläkään en ymmärrä etukannessa mainostettua lausahdusta "... ja korjaamaan sen tavallisimmat käytösongelmat". Kirjassahan ei käyty juuri lainkaan läpi käytösongelmia?

Kaikkeen on aina sama vastaus -liikunta-kuri-hellyys.
Voin sanoa, että samperin nuoruusvuosina se sai kaikkea noita, ja juuri Cesain mainitsemassa järjestyksessä ja silti se tuhosi koko asunnon!

Cesarissa pidän älyttömästi maalaisjärjen käyttämisestä! Itse pyrin toimimaan koirien kanssa aina maalaisjärjen mukaan. On itsestään selvää että koirat eivät ole leluja, ei niitä kiinnosta missä kohtaa salkkareissa mennään tai mikään muukaan inhimillistäminen. Olen jo kauan pohtinut mikä saa ihmisen erkaantumaan niin paljon luonnosta että se alkaa inhimillistämään koiraansa?

Se, mikä Cesarissa tökkii ja miksi pidän koko meksikolaista yliarvostettuna on varmaankin se että en saa hänen kirjoistaan tai tv-sarjoistaan irti sitä, miten se hemmetin koiran saa seuraamaan suorassa tai toimimaan ripeämmin kun kaikki keinot on käytetty? Tokihan Cesar kertoo heti alussa

"On olemassa monia hyviä kouluttajia, jotka voivat opettaa koirasi tottelemaan sellasia käskyjä kuten "istu", "paikka", tai "seuraa". Se ei ole sitä mitä minä teen. Suoritan raskaanpuoleista kuntouttamista. Käytän koirapsykologiaa; yritän saada yhteyden koiran mieleen ja sen luonnollisiin vaistoihin korjatakseni ei-toivottua käytöstä"

Kirja on täynnä itsestäänselvää asiaa, joka ei sen vuoksi tuottanut ahaa -elämyksiä. Miten kujalla tarvii ihmisen olla, että "laumanjohtaja" -kirja tai Cesar saa aikaan noin älyttömän julkisuuden ja Jumalan maineen? Ei voi ymmärtää. Kirja laittoi korkeintaan miettimän -onko tää koko ihmiskunta oikeasti näin hukassa lemmikkiensä kanssa?

Miten koira käyttäytyisi luonnossa? Vaeltaen, ruokaa etsien ja laumassa eläen.
Onko täs maapallos oikeesti vielä joku ihminen joka ei käsitä tätä asiaa eikä antaisi koiran olla koira?

"Jokaisella laumalla on omat rituaalinsa. Näihin kuuluvat vaeltaminen, työskentely ruoan ja juoman löytämiseksi, syöminen, leikkiminen, lepääminen ja parittelu. Kaikkein tärkeintä on, että jokaisella laumalla on laumanjohtaja. Loput eläimistä ovat seuraajia. Lauman sisällä muut eläimet noudattavat omaa arvojärjestystään, jonka yleensä määrittää niiden sisäsyntyinen energiataso. Johtaja määrittelee ja pitää yllä sääntöjä ja rajoituksia, joiden mukaan lauman jäsenten tulee elää."

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)