keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Voiny hot spot.

Ylläri, arvatkaa kellä? No Samperilla tietysti! Veteraani päättää yllättää vielä ja kehittää itselleen tällaisen riesan, ensimmäistä ja toivottavasti viimeistä kertaa myös omassa historiassa tulee omilla koirilla saadaan tästä nyt siten kärsiä..


Tiistaina löytyi tämä mukava yllätys samperin korvan takaa. Ikinä en varmaankaan ole edes hot spottia livenä nähnyt niin että muistaisin sen, mutta pienen googlettelun jälkeen homma oli aika selkeä, tottakai se on meillä nyt, kun muita ongelmia ei yksinolon yms. kanssa ole. Hot spotista olen kuullut, että kerran riesa -aina riesa, toivotaan että näin ei ole ja perjantain trimmaus (kyllä, Samperista tule jälleen råtta) helpottaa ukon oloa.

Lisää hot spotista voitte lueskella täältä:
http://www.elainlaakariin.fi/koiran-hot-spot-eli-kostea-ihotulehdus/
http://www.aisti.info/fin/yleispraktiikka/hot_spot.html

Eipä sitten muutakuin leikkelemään karvoja ihotulehduksen ympäriltä. Onneksi kaveri tuli jeesailemaan hommassa niin sai varovasti leikattua sillä välin kun toinen piti Samperista kiinni. Yllättävän hyvin samperi otti koko touhun eikä ainakaan vaikuttanut erityisen kivuliaalta operaatiolta..


Kun karvat saatiin hot spotin ympäriltä leikattua, niin haavaan vain bacibactin puuteria ja odottelemaan tuloksia, niin ja tötterönhän samperi saa taas luonnollisesti päähänsä ettei pääse tuota korvantaustaa enempää rikkomaan.


Että sellasen uintikiellon sitten päätti Samperi pistää näin kesän alkajaisiksi pystyyn.. Onneksi nuo paranevat kuitenkin kuuleman mukaan suhteellisen nopeasti ja niitä pystyy tulevaisuudessa välttämään helpommin kun saa ukolta karvat pois ja muistaa kuivata hyvin aina uinnin tms. jälkeen ettei vain pääse hautumaan ja kehittämään moisia vaivoja enää uudestaan..

Että näin meillä :)

2 kommenttia :

  1. Mulla oli aikoinaan porkkissekoitus, jolla noita oli yhden kesän aikana muutama. Juuri tuo Basibact-jauhe auttoi hyvin, kun kuivattikin mokomat riesat hyvin. Ainakaan meillä nuo eivät sittemmin uusineet eikä nykyisestäkään kodista ole raportoitu noista ja koira kuitenkin viettää kesänsä yhä edelleen enemmän järvessä kuin kuivalla maalla. Toivottavasti eivät heittäydy uusivaksi vaivaksi teilläkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo meilläkin kun tuo ensimmäinen parantu, ilmesty viereen heti toinen :/ Nyt kuitenkin ihan rauhallista tuola korvan takana, toivotaan tosiaan että jatkuu myös koko kesän ja tulevinakin kesinä :)

      Poista

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)