lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevät on täällä!

Lauantai täynnä koiramaista toimintaa pitkästä aikaa! Aamu lähti hyvin käyntiin Jaana-Kaisa Timosen luennolla jossa käsiteltiin miten eri lajit kuormittavat koiraa ja mitä lisäravinteita olisi hyvä antaa harrastuksissa. Tietoa tuli paljon, onneksi mukana oli jälleen kerran kynää ja paperia. Luennolla käytiin tosi kattavasti läpi eri harrastuslajeja agilitystä power dog -lajeihin ja täytyy sanoa että ei sitä todellakaan ole tullut miettineeksi miten raskaita tietyt lajit (kuten agility) voi koiralle ollakaan. Koirat on rakenteellisesti tosi kovilla, lajit ovat muuttuneet aina vain raskaammiksi ja vaikemmiksi -onneksi vastapainona koirista myös pidetään huolta yhtä enemmän.


Vaikka tarkoitus ei ole välineurheilla, käytiin läpi myös koiran ruokintaa ja tueksi annettavia lisäravinteita. Tulipa ostettua meidänkin jätkille pussi palautusjuomaa jota olisi tarkoitus antaa aina vetotreenien jälkeen. Muutenhan meidän liikunta on aika yksinkertaista ja lähinnä aktivointia aamulenkkeineen. Suosittelen kyllä lämpimästi näitä luentoja kaikille jotka vähänkin suunnittelevat koirien kanssa harrastamista!

Jaana-Kaisan sivut löytyy täältä: www.tmiterveystassu.fi


Luennon jälkeen pakattiin jätkälauma autoon ja lähdettiin nauttimaan keväästä. Ihanaa kun metsätiet alkaa olemaan lumettomia ja kuivia! Koirat olikin ihan innoissaan taas kun pääsi kunnolla riekkumaan, löyty onneks lammelta vielä jäätäkin että pääsivät tesmiin sen kestävyyttä kun enää ei meidän lauma kyllä uskalla mennä järven jäille kokeilemaan onneaan..
Nauttikaahan kaikki keväästä ennen sen surullisen kuuluisan takatalven tuloa ♥

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)