tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kauhujen kissatalo

Ajattelin jättää itseni tästä jotakuinkin ulkopuolelle, mutta kyllähän tästä hieman pitää avautua. Nimittäin Kankaanpään kuuluisasta kissatalosta. Asia koskettaa monia eläinrakkaita persoonia ja tottakai minua harmittaa ja kiukuttaa jälleen kerran, syyttömien eläinten kohtelu noinkin julmalla tavalla mitä se tuossa naapurikunnassa on tapahtunut. Katselin juuri ajankohtaisen kakkosen ja kiukku nousi pintaan entistäkin enemmän. Mikäli joku on jotenkin ihmeellisesti missannut kyseisen uutisen, voit lukea lisää alla olevista linkeistä;


Kaikille meille "täysjärkisille" ihmisille on itsestäänselvää että tällainen kissojenpito on järkyttävää ja vaatii omistajalta järjetöntä piittaamattomuutta ja tällaista ihmistä voidaan sanoa sairaaksi. Toki, en tunne kyseistä ihmistä, en voi sanoa mikä saa ihmisen toimimaan näin sairaalla ja julmalla tavalla omia "lemmikkejään" kohtaan. Syytä tähän on varmasti turha koskaan edes etsiä -sitä tulemme tuskin koskaan kuulemaan.

Mikä minua vihastuttaa? Yhteiskunnan toiminta. Poliisit, eläinlääkärit ja kaikki ketkä ovat olleet vastuussa toiminnan jatkumisesta. Kysesten tahojen toiminta on ennenkaikkea piittaamattomuutta eivätkä nuo eläinlääkärit ole sen parempia kuin omistaja itsekään. Niin, ja tällaisten eläinlääkäriden käsiin meidän pitäis luottaa meidän omat eläimet? Ne meille oikeasti rakkaat lemmikit?

Ajankohtainen kakkonen teki tosiaan jutusta mielestäni nopeasti kattavan; kyseinen jakso on katsottavissa tästä linkistä 29.8.2013 saakka. Hyppää kauhujen kissataloon kohtaan 27:37.

Laura Juhantalo Kankaanpään terveysvalvonnan johtaja ei suostunut ensimmäisen puhelun aikana kommentoimaan juttua vaan löi toimittajalle luurit. Omistajakaan ei halunnut kommentoida vaan tekstiviestitellä; "Hei, Posan Laura Juhantalo vahvistaa tiedon, että olen hoitanut ja ruokkinut kissat joka päivä. Ne eivät ole sairaita ja asia on muutenkin hoidossa. Mitään pikaista ongelmaa ei ole, Posa ei ole antanut mitään toimeksiantoa" Eipä niitä kissoja silti kuvaamaan päästy eikä omistaja halunnut haastatteluakaan antaa. 

Juhantalokin sitten päätti pienen haastattelun aiheesta antaa jotakuinkin näin;
"Sielä on tällähetkellä noin 20 kissaa ja kyllä se paikkansa pitää että pitopaikka ei täytä eläinsuojelulain vaatimuksia, olosuhteet eivät ole asialliset. Vuoden jatkunu niin että tilanne on viranomaisten tiedossa. Asiaan on puututtu jatkuvasti ja sielä on lopetettu kissoja."

Koska Juhantalo ei osannut sanoa koska kissatalossa on viimeksi käyty, läänineläinlääkäri varmisti että viimeisin käynti talossa on tapahtunut 20.6.2012, eli vuosi sitten. Valvontaeläinlääkäri Tapani Lehtiö antoi haastattelun jossa sanoi kissatalossa olevan silloin kohtuulliset olosuhteet, omistajan kanssa yhteisymmärryksessä lopetettiin noin viisitoista kissaa ja sen jälkeen niitä on loukulla pyydetty ja viety lopetettavaksi, määrä ei kuitenkaan ole muistissa. Lehtinen oli käyny paikalla eilen illalla (ajankohtaisen kakkosen puhelinsoiton jälkeen) ja olosuhteet olivat samanlaiset kuin vuosi sitten, eli kohtuulliset. Kun Lehtiseltä pyydettiin suhteuttamaan asiaa eläinsuojeluvaatimuksiin, vastasi Tapani kirkkain silmin ettei kyse ole eläinsuojelurikoksesta vaan olot ovat kohtuulliset. Tapani toimii siis Juhantalon sijaisena joka kuitenkin myöntää ettei kissojen olot ole eläinsuojeluvaatimusten mukaiset. Tästäkin asiasta voidaan siis olla kahta erilaista mieltä.

Muutamia otteita eläinlääkäreiden etiikasta;
"Eläinlääkäri edistää työllään eläinten terveyttä ja hyvinvointia."

"Hän edistää myös ihmisten terveyttä ehkäisemällä elintarvikkeista ja elinympäristöstä aiheutuvia terveysvaaroja."

Aika moni meistä huomaa ristiriitoja, eikö vain?  Tähän voisin lainata vain yhtä aikaisempaa, lyhytta ja ytimekästä blogikirjoitusta rotanloukusta;
"Mutta tuollaiset sikavirkailijat voisi aivan hyvin vetää naruun"
Voiko sitä enää viisaammin sanoa?

Niin. Vastuuhan on osakseen meillä. Tässä mainittiin osuvasti kaksi eläinlääkäriä joiden toimintaa meidän ei tulisi tukea millään tavalla. Jos he hoitavat kissatalon näin, miten vakavasti he ottavat asemansa ja työnsä? Veikkaisin että kissatalon omistaja on ehkä joku tuttu? Pientä tutunkauppaa, Juhantalo hakee varmaan heinänsä kissatalon omistajalta ja sitä rataa. Mutta minä en hae, siksipä Juhantalo ei tästä eteenpäin koskaan tule hoitamaan koiriani (enkä ole häneen joutunut vielä turvautmaankaan, onneksi!) eikä muitakaan eläimiäni. Toivon, että te muut teette samoin. Tiedän, että Juhantalo ei paljoa eläinsuojelurikkomuksista piittaa, olen kuullut ja tiedän varsin hyvin ilmoituksista joita hänelle on tehty ja jotka Juhantalo on kuitannut OK:ksi vain tuttavuuden vuoksi.

Ainiin, ja se mikä mua naurattaa ja vihastuttaa on myös Karvialaisten pentutehtailijoiden puolustus "Kyllä meillä on läänin eläinsuojeluvalvojat käyneet ja kehuneet tiloja" -niin. Paljonko siihen vaaditaan jos nuokin ylläolevat kuvat ovat eläinlääkärin mukaan kohtuulliset?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)