sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kasvattajakurssi olis nyt sit suoritettu!

Huhhuh mikä viikonloppu! Kasvattajakurssi on nyt sitten suoritettu ja todistuskin kaikesta jännityksestä huolimatta kädessä. Ajatukset harhailee edelleen ja tuntuu että asiaa ei tullut oikeastaan yhtään vaikka tulihan sitä. Kurssipaikkahan oli varattu ja maksettu jo ennen toukokuuta -ihme että mukaan pääsi! Tuntuu olevan aikalailla tungosta noilla kursseilla. Tästäkö johtui suuret odotukset kurssia kohtaan?

Asiaa oli paljon. Enemmänkin kuin paljon -kansiossa. Itse olin yksi niistä kurssilaisista joka sai materiaalin käsiin selattavaksi vasta kurssipäivänä paikan päältä ja voin sanoa että kansion etukäteen selaaminen olisi ollut hyödyllistä ;)

Ensimmäinen pentue ei ole vielä lähitulevaisuuden suunnitelmissakaan. Kurssille lähdin täydestä oppimisen halusta ja mielenkiinnosta. Ehei, vielä ei musta ole todellakaan viemään tämmöstä rotua kuin Rhodesiankoira. Lähdin kurssille oppimaan genetiikkaa, periytymistä sekä kaikkea sitä tietoa mitä tarvitaan ennen pentueen tekemistä ja tiettyjen koirien yhdistämistä. Harmikseni piti kyllä todeta, että aika läpihuutaen mentiin tämä osuus. Kiinnostavia luennoitsijoitakin oli, kokemusta omaavaa kasvattajaa, kennelneuvojaa ja lakimiestä tiukkoine kantoineen oli varsin mielenkiintoista kuunnella -voi kun samanlaista tietoa olisi tullut genetiikastakin!

Kurssilaisia oli iso määrä (kuten varmaankin aina), ja matkaan mahtui monenlaista tyyppiä. Oli jo pentueen kasvattajia (joiden olisi kenties kannattanut käydä kurssi etukäteen..) sekä sitten meitä asiasta kiinnostuneita keltanokkia. Niin, ja sitten oli niitä jotka jo luonnollisesti tiesivät kaikesta kaiken -kasvattajakurssi oli vissiin vain pakollinen juttu (kattokku se on se kokemus -eikä tatskaaminenkaan koiraa satu. Mielummin tatuointi kun siru.. ...mmitä?). Lakiasioita käytäessä todetaan ettei koiralle saa aiheuttaa tarpeetontä kärsimystä niin eiköhän jostain kuulu kysymys jota pitää varmaan jokaisen todenteolla pohtia -"mitä, eikö kissanpentujakaan saa tappaa enää ämpäriin hukuttamalla" TAI "ei sähköpanta ole suomessa laiton! KÄYKÄÄ LUKEMASSA" Tästä saatiin jo melkein riitakin aikaiseksi. Huh. Onse sukkelaa porukkaa tuolla kasvattajakurssilla, kyllä.

... toivottavasti kenellekkään kurssilaisista ei jäänyt sellainen mielikuva että sähköpanta olisi laillinen tai suotava koulutusvälineenä (.. onse jännä, että sakemanni joka on palveluskoiraksi luotu, luotu palvelemaan ihmistä -tarvii sähköpantaa koulutukseen..) Käykääpä lukemassa vaikka täältä juttua asiasta: IGS.

Luennoitsivat kertoivat avoimesti mielipiteitään esimerkiksi ranskisten yms. rotujen terveyden tilasta, koirien keisarileikkauksista ja niiden astumisten vaikeudesta. Häkittämisestä ja monesta muusta. Loistavaa! Vaikkakin paljon esimerkiksi synnytyksestä ja pentujen hoidosta oli totaalista ristiriitaa kansiossa lukevan tekstin kanssa joka aiheutti luonnollisesti epäselvyyksiä esimerkiksi kokeessa.

Koe ei ollut ihan maalaisjärjellä läpäistävä. Olihan suuri osa kysymyksiä ihan pääteltävissä, mutta kromosomimäärät ja geenihässäkät -eipä niitä tule tuola tottiskentällä tarvittua.. Tai kennelliiton nippelitieto? Perustiedot tottakai on hallussa, mutta joo.

Mutta yhteenvetona vois sanoa että kurssi olis hyödyllinen jokaiselle koiranomistajalle! Ja tietysti jos omistaa jalostukseen passelin uroksen niin ehdottomasti!

ps. mä voisin maksaa kurssista enemmänkin jos kurssi olisi laajempi ja luennoitsijatkin mielenkiintoisempia ja ammattitaitoisempia.

Mutta, todistus on nyt kansion kanssa hyllyssä ja takana on loistokas viikonloppu satakunnassa pitkästä aikaa :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)