perjantai 2. heinäkuuta 2010

Rymmelin oppimispäiväkirja osa 1.

Rytmin  treeneistä nyt hieman tarkemmin. Tai ainakin sitä mitä muistan. Näitäkin olisi niin hyvä kyllä pitää ylhäällä muttakun on tällanen laiska omistaja ja vielä hatarapää niin on vaikeaa. Yritys hyvä kymmenen! Eli. Liikkeet mitä Rytmin kanssa tällä hetkellä treenataan tottiksessa on seuraavat; seuraa (perusasento), istu-maahan-seiso, luoksetulo ja paikallaolo. Pikkuhiljaa aletaan tahimaan noutoa.
Seuraamista/perusasento Kuukausi sitten rytmin kanssa tehtiin muutaman metrin pätkiä, ja vielä käden avustuksella. Pienikin käden väärä liike sai koiran vintturaan, ja sekunninkin liian pitkä seuraaminen herpaantumaan. Kättä nostettiin aina välillä pois nenän edestä ja seuraamista innostettiin lisää tekemällä namista "saalis". Tällä hetkellä seuraa jo hyvin normaalissa kävelyssä sekä hitaassa juoksussa -lyhyitä pätkiä edelleen. Ei tarvitse enää kättä, mutta vasen käsi pidettävä joko rintakehässä tai selän takana piilossa ettei se kiinnostaisi liikaa ;). Ja muistaa jo ehkä joka neljäs kerta myös istua pysähdyttäessä.

Seuraa myös lähellä, eikä enää metrin päässä. Pysähdyttäessä ei myöskään hyppää enää metriä kauemmas! tämä "Oma tila" -ongelma on koko ajan kauempana.
Korjausta: Vasempaan käteen oppiminen. Pikkuhiljaa yritän tuoda tätä kättä siihen rinnalle/yläpuolelle mukaan heilumaan. Lisää intoa saatava myös hitaassa kävelyssä. Rytmi kestää seuraamista jo paremmin myös patukan kanssa, joten mitä hitaampi seuraaminen --> sitä lyhyempi matka --> parempi palkkaus.
Istuminen sujuu kuten ennenkin, eli hyvin :).
Korjausta:Nopeutta lisätään patukalla, käsky on kuitenkin jo aika varma. Nopeutta patukalla lisää. Namit jätetään jo istumis reeneistä pois.

Maahanmeno Kuukausi sitten rytmin maahanmeno tapahtui sadasosassa. Se ei kestänyt mun ylösnousemistani, eikä oikeastaan mitään liikettä multa. Samantien maahankäsyn jälkeen oli sanottava "vapaa" koska jätkä nousi samantien kun oli maahan asti päässyt. Tällä hetkellä jätkä menee maahan (tarvii useimmiten vielä käsimerkin) ja pysyy siinä seuraavaan käskyyn saakka.
Korjausta:Nopeutta ollaan lisätty koko ajan patukalla. Terävyyttä viellä sekä oikeaa asentoa sivulla maahan mentäessä ;)
Seiso Suurin edistymisen askel! Rytmiin ei kuukausi sitten saanut koskeakkaan sen ollessa käskyn alla. Nyt; voih. Saan (näyttelyiden kannalta) asetella sen jalkoja, silitellä sitä eikä se stressaannu siitä laisinkaan. Toki kärpäset tulee huonoon ajankohtaan ja kaikki jalat heilahtaa asettelun jälkeen mutta muuten, voi loistavaa. 

Tottiksen kannalta jätkä ei kestä sitä että minä jatkan matkaani ja se jää paikoilleen. Joten tätä tehdään edelleen niin että minä pysäytän nameilla (antamatta niitä), seisotan hetken (tilanteesta riippuen voin ottaa askeleen eteen ja takaisin) ja vapautan.
Korjausta: Pari askelta eteen ja takaisin. Tärkeämpänä pidän kuitenkin sitä, ettei se lähde etenemään. Takapalkka ei onnistu rytmillä tässä vaiheessa, nameilla mennään vielä tässä vaiheessa.

Paikka Oijoi. Siitä kun rytmi ei kestänyt yhtään jäädä paikalleen maahan ei ole kauaa. Ja nyt se makoilee paikoillaan kuin vanha tekijä! Ei tokikaan olla otettu pitkiä matkoja/aikoja jottei tule epäonnistumisia. Mutta puolen minuutin kesto tai mun ympäriinsä haahuilu lähellä kestetään jo varsin hyvin!
Korjausta: Häiriötä/aikaa pikkuhiljaa. Katsekontaktia tehostettava.

LuoksetuloTämä vaikein.Tai oikeastaan kyllä koira luokse tulee mutta miten on ongelma. Ennen jos se tuli eteen, se jäi parin metrin päähän, ja vinoonkin vielä. Tätä on tahittu ja tehty imuuttamalla, vaan ei toimi. Kunnes keksin naksuttimella miten saan tän herkkuperseen mua lähelle. Sen täytyy painaa mua kuonolla napaan. Kuulostaa ehkä omituiselta, mutta näin koira oppi tulemaan sekä lähelle että suoraan! Pientä harjoitusta vielä, nameja tässä käytetään kuitenkin vielä ahkerasti. Lisäksi luoksetuleminen innokkaammaksi.
Korjausta: Luoksetuloa jahtaamisleikillä innokkaammaksi ja käsimerkki eteentulemisesta pois.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)