tiistai 26. tammikuuta 2010

Treenari rymmi

Koulun alkamisessa on ainakin yksi hyvä puoli; nimittäin sisähalliin palaaminen treeneihin. Täytyy nyt kyllä myöntää että ei loman aikana treenattu mitään eikä yhtään.. Niin tärkeää kuin se olisi ollutkin. Toki sitäkin enemmän on tullut lenkillä olemisen opiskelua ja töiden avulla rytmille rauhallisuuden opiskelua, jossa jätkä onkin mut yllättäny totaalisesti. Se saattaa nukkua koko kahdeksan tuntia, samassa paikassa ja samassa asennossa. Aika uskomatonta puolivuotiaaksi pennuksi :)

Meillä on takahuoneessa rytmille se iso häkki joka on koko ajan avoinna ja voi vitsit miten se rakastaa sitä. Nytkin kun käydään kaverilla jonka luona on myös häkki, rytmi menee lenkin jälkeen samantien häkkiin nukkumaan ihan onnessaan. Mahtava tapa kyllä. Lisäksi Rytmi on pikkuhiljaa opiskellut haukkumista, vaikkakin satunnaisesti mutta silti. Ja treenit ne tuottaa tulosta... ehkä ihan raivonpartaalle saakka.

Mutta itse treeneihin:
Treenailtiin siis koulun hallilla (nukuttiin aamulla niin pommiin ettei yllättäen sitten ole kuvia taaskaan kun kiiruussa unohdin kameran..). treenattiin pienissä ryhmissä, vaikka yleensä vältän rytmin kanssa näitä reenejä että tehdään porukalla, teki se poikaa pitkästä aikaa. Ja varmaan ensimmäistä kertaa oli muut siinä häiriönä. Toki tehtiin tosi lyhyitä pätkiä ja helppoja hommia ettei paineet kasva liikaa pienellä pojalla.

Istuminen sujuu moitteettomasti. Nyt jopa malttaa istua paikallaan kauankin aikaa. Istui täysin moitteetomasti paikallaan (vaikka itse olin siis kauempana) vaikka muut koirat tuli välillä tosi lähelle ja mun syliinkin. Olin aika ylpeä.
Korjausta: Rytmin katsekontakti on olematon. Välillä istuminen venahtikin lähinnä sen takia että mä kyttäsin sitä sen katsekontaktia ja vapautin vasta kun sain katseen. Edes yhden ja pienen. VAIKEAA! Ei tuo koira kiinnostu musta vaikka miten piipitän -katselee vaan muualle koko ajan vaikka mitä kärrynpyörää heittäisin. Auttakaa mua!

Maahanmenoon rytmi tarvitsee edelleen käsimerkin. Mutta menee kun käsimerkillä opastaa. Pysyy myös maassa vaikka muut koirat hösäävät ympärillä, nousee kuitenkin herkemmin seisomaan kun istuessa. Mutta eipäs vaadita liikaa. Nopeutta treenaillaan leikillä -riehu riehu -patukka maahan käsky - perse maassa -vapaa; menetelmällä. Nopeutta tulee koko ajan lisää ja ehdottomasti tolla leikillä toimii kyllä tosi hyvin!
Korjausta: Käsimerkki tulisi jättää pois laskuista pian. Tai ainakin omasta mielestäni. Lisäksi nopeutta ja sitä maltillisuutta pysyä siinä maassa pitäisi hieman jaksaa reenailla.

Seuraamista tehtiin tosi lyhyissä pätkissä. Mentiin muidenkin koirien ohitse, takaa, vierestä ja edestä. meni ihan hyvin ja kontakti säilyy kun minä vain maltan tehdä lyhyitä pätkiä.
Korjausta: Kaukana oleminen. Rytmi seuraa tosi kaukana, opettajan mukaan sen oma tila on sen verran suuri, ja kyllähän sen huomaa. Se ei koskaan tule istumaan viereen, vaan jättää mielellään sen n.metrin välimatkan. Tämän takia esimerkiksi "tänne" käskyä ei olla treenattu vielä oikeaoppisesti -kahtotaan nyt saisko sen joskus istumaan lähempänä. Mun pitäis muistaa palkata vain ja ainoastaan oikealla hetkellä -eli kun se on lähellä. Täytyis ottaa naksutin käyttöön.

Hyppy treenattiin matalalla esteellä. Hoksas idean jo tosi nopeasti eikä tarvinnut mua oikeestaan enää avuksi; ei yritä kiertää vaan menee ihan suosiolla yli. Välillä oikein loikkaamalla vaikka kävellenki pääsis yli ;)
Tarvii vielä pienen avustuksen; eli "hyppy" ja multa askel kaksi niin johan koira jo ampasee esteen yli.

Korjausta: Ei mitään vielä tässä vaiheessa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)