lauantai 22. elokuuta 2009

Voi, saisinko mä pennun?

Ei, se rhonttikuume ei laske. Se on vaan kehno yhdistelmä sen kanssa, että sopivia pentueita ei ole oikein tarjolla -Suomessa.

Ruotsalaisessa zaxxon kennelissä (http://www.zaxxon.se/) majailee tällä hetkellä yksi pentu. Lupaava käyttö/näyttö uros. Moon täällä niin heltyny niihin kuviin, funtsinu kaikkea ja vaihdellu innokkaasti sähköpostia kasvattajan kanssa. Kuulostaa kyllä kaikin puolin hyvältä ja tarkalta kasvattajalta. Olishan se hieno saada koira kasvattajalta jolla on myös odotuksia pennun suhteen, varsinkin kun oma haave on koirasta josta olisi sekä näyttöön että käyttöön.

Lisäksi Latviassa (http://www.liberta.lv) olisi mahdollisesti vapaana yksi uros. Tässä kohtaa tulee ongelma vastaan: Kyseessä on latvia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pentu voidaan hakea suomeen vasta sen täytettyä 3kk, kun rabies rokotteet ovat kunnossa. Son vähä semmonen kaksipiippunen asia, eihän sillä periaatteessa olisi väliä, onko pentu 3kk vai ei -sehän voisi olla jopa jo sisäsiisti meille tullessaan. Mutta kun se paras sosiaalistamisvaihe on juuri ennen 3kk ikää, ainakin monien kirjojen mukaan. Eli hieman jänskättää ottaa sen ikäistä koiraa, kun itse ei ole voinut vaikuttaa siihen sosiaalistamiseen. Kennelissä on kyllä tehty jos jonkinlaista jotta pennut sosiaalistuisivat -mutta riittääkö se?

Tänä vuonna suomeen on kyllä syntymässä toinenkin pentue, MVLionWolf:in kenneliin (http://www.geocities.com/mvlionwolf_kennel). Joka sekään ei siis lainkaan kuulosta huonolta. Pentueen emä ultrataan syyskuunalussa, jolloin on luvassa tietoa siitä kantaako narttu pikkurhontteja vaiko ei :)
Tuloksia odotellessa..

Eniten pelottaa että minun tuurillani odottamaani urospentua ei pentueeseen synny. Siksipä tässä olen kartoitellut muidenkin kenneleiden tilanteita -myös ulkomailta. Ulkomailta haettavissa pennuissa on ongelma -kasvattaja tahtoo nähdä ensin. Joka on tietysti enemmän kuin ymmärrettävää -eihän kukaan tahdo koiraansa ventovieraille antaa. Eikä se olekaan ongelma jos kyse olisi vain suomessa asuvista kasvattajista.. Mutta lähdeppä tästä nyt sitten ruotsiin, matkaa ruotsissa vielä 300km ja kuule -ettei kasvattaja koe minua juuri oikeaksi pennun omistajaksi. Eihän sitä kestäisi psyyke eikä lompakko :)

Ulkomailla rhontit on kyllä huomattavasti erinäköisiä, eikä siis huonolla tavalla. Hieman raskaampia ehkä? En tiedä mutta niissä on piirteitä jotka erottavat ne suomalaisista rhonteista, voi toki olla että kuvittelenkin vain :D!

painotan: Suomalaisrhontit ovat yhtä kauniita -eritavalla :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Rähinäryhmä kiittää palautteestasi!
Valvonta käytössä että huomataan kaikki kommentit :)